Artnit

Petak, 23 Septembar 2016 11:33

Boho ili boemski stil uređenja doma Istaknut

Bohemian, Boho ili boemski stil uređenja enterijera doma odražava kulturu i način života sa početka i 70-ih godina XX veka. Ovaj stil predstavlja više stilova u jednom, i on je kombinacija eklektičkog, modernog i vintage stila uređenja. Pošto nema posebnih pravila i ne ograničava, savršen je izbor za one koji vole drugačiju i jedinstvenu domaću atmosferu. Može da se koristi za dekoraciju svih prostorija u domu, ili da se unese kroz neke akcente u boemskom stilu.

Bez obzira na vremenski stil ili period kome pripada, nameštaj treba da izgleda staro. Vintage i antički komadi nameštaja su uvek dobar izbor. Obična, dotrajala stolica je zanimljiv detalj kada se oboji u jarku boju, a farba koja se blago ljušti sa drvenih komada nameštaja ima poseban šarm. Enterijer u boho stilu ukazuje na atmosferu kreativnosti i opuštanja i zato treba izabrati komade nameštaja u odnosu na ličnu udobnost, na primer udobne i duboke sofe, udobne fotelje, taburee, stočiće u jednostavnim oblicima.

Svaki deo boemskog enterijera treba da bude ispunjen. Praznina, na zidovima i u prostoriji treba da bude što manje. Zato ih popunite slikama, tkaninama, jastucima i figuricama, knjigama, umetničkim delima i suvenirima sa putovanja. Njihova neuredna postava u prostoru stvoriće zanimljive vizuelne efekte.

Tkanine su bitna karakteristika boemskog dizajna. To uključuje jastuke, tepihe, draperije, presvlake, prekrivače. Posebnu draž daje kombinovanje tekstura, boja i dezena materijala koji se koriste za gotovo sve elemente u domu za zidove, nameštaj, zavese, tepihe, podne prostirke, detalje i ukrase.

Obojeno staklo je neobičan elemenat u toku dana ili noći. Fenjer koji visi iz zidova ili u uglovima i velike lampe i lampioni su takođe zanimljivi detalji, kao i luster na plafonu.

Umetničke slike na zidovima su uvek lepi detalji. Popunite zidove sa više slika, koje mogu da budu portreti, pejzaži ili apstrakcija iz različitih perioda. Oni su svi toliko različiti, a izgledaju interesantno kada se koriste zajedno.

Detalji su jedno od osnovnih obeležja boemskog stila uređenja. Samo dodajte puno jastuka, unesite zanimljive ukrase od kovanog gvožđa ili stavite veliko ogledalo na zid.

Biljke unose život u prostor. Elegantna paprat, palma, sukulenti i bršljan uneće svežinu. Stavite ih u viseće ili neobične saksije.

 

Pročitano 3307 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 12 Juni 2019 10:45

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boho ili boemski stil uređenja doma