Artnit

Petak, 20 Novembar 2020 11:45

Boja grogotovca - za svež i miran životni prostor Istaknut

Robusna zeleno-plava boja, nazvana po slatkovodnoj patki grogotovac sa plavkasto-zelenom prugom koja se proteže od područja oko očiju do zatiljka, napravljena je kombinovanjem plavih i zelenih pigmenata na beloj podlozi. U dizajnu enterijera doma ova boja se u osnovi koristi zbog svoje karakteristične prirode koja se lepo stapa sa gotovo bilo kojom bojom i dodaje sofisticirani sjaj boje neutralnoj sobi.

Boja grogotovca se može koristiti za enterijer cele sobe, bilo da su to zidovi, stolovi, sofe, stolice, tepih ili ukrasni jastuci, posteljina i zavese. Ona će činiti životni prostor istovremeno svežim, mirnim i pozitivnim, ali i elegantnim.

Farbanje dnevne sobe u boji grogotovca stvoriće jedinstven eklektičan izgled. Zidovi u ovoj boji sjajno dopunjuju celokupan nameštaj u sobi, živopisne boje, svetao ili taman. Takođe, dopuniće skoro svaki zidni dekor, a istaći će i bele okvire prozora.

Boja grogotovca je u kontrastu sa bojama korala, kestena i zlata. Uparena sa zlatnom ili žutom bojom stvoriće sjajan ambijent u dnevnoj sobi. Običan zid u boji grogotovca može se ukrasiti pomoću zlatnog okvira koji će se zakačiti na zid. Isticanje ovog zida nekim zlatnim utiskivanjem ili teksturom učiniće ga fokalnom tačkom prostorije. Još jedan način kombinovanja je upotreba zlatnih zavesa na zidovima boje grogotovca, ili obrnuto.

  

Pročitano 2119 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boja grogotovca - za svež i miran životni prostor