Artnit

Ponedeljak, 13 Mart 2017 11:48

Dekorisanje dnevne sobe sa crvenim kaučom ili sofom Istaknut

Crvena je veoma moćna boja koja aktivira i razvedrava osećaje, ali i topla boja koja može da stvori prijatnu atmosferu u prostoru. U mnogim nijansama crvena izražava šarm i eleganciju, dok tamnije nijanse simbolišu ozbiljnost i dostojanstvo. Dodavanje crvenog kauča ili sofe u dnevnu sobu je efektan način za dodavanje boje i stila. Crveni kauč ili sofa može da se stavi u sredinu ili u uglu dnevne sobe i unese boju i notu luksuza i uklopi se u svaki stil uređenja dnevne sobe.

Crveni kauč ili sofa je uvek dobar izbor za savremenu dnevnu sobu, posebno ako se koriste neutralne boje za ostale velike površine, kao što su zidovi, zavese i roletne, podovi, tepih i nameštaj. Oni mogu da se skladno kombinuju sa belom i crnom bojom ili monohromatskim spektrom boja u nijansama sive ili braon boje. Takođe, komadi nameštaja koji uključuju mešavinu stakla, metala i drveta sa srednjim i visokim sjajnim premazima će se dobro uklopiti. Crvena boja se može dodati sa dva ili tri mala akcenta, kao što su staklena vaza, dekorativna lampa ili umetnička slika sa crvenim nijansama.

Da bi crveni kauč ili sofa izgledali zanimljivo u tradicionalnoj ili klasičnoj dnevnoj sobi može da se stavi orijentalni tepih ili tepih sa crvenim šarama, koji treba da bude dovoljno veliki da pokrije ceo prostor za sedenje. Par fotelja za sedenje može da se pokrije tkaninom sa crvenim i drugim bojama šara sa tepiha. Takođe, materijal sa sličnim šarama može da se iskoristi za pokrivanje prozora i ukrasne jastuke ili da se izaberu nove tkanine koje koordiniraju sa ostatkom boja u prostoru. Antikviteti ili reprodukcije umetničkih slika inspirisane stilovima od XVII do XIX veka daće završni pečat uređenju dnevne sobe.

Za rustični stil uređenja dnevne sobe može da se kombinuje crveni kauč ili sofa sa tapaciranim stolicama, ukrasnim jastucima i zavesama od tkanina sa printom, kao što su cvetovi ili pruge, koje imaju pomalo crvene boje.

U toploj dnevnoj sobi uređenoj u elektičkom stilu, vibrantni crveni kauč ili sofa može da se postavi blizu stočića na kome su tri crvena podmetača od pruća i da se ukrasi crvenim i žutim ukrasnim jastucima. Uramljena umetnička slika sa crvenim nijansama je zanimljiv akcenat u prostoru.

 

Pročitano 2722 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 28 Avgust 2019 11:15

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje dnevne sobe sa crvenim kaučom ili sofom