Artnit

Utorak, 14 April 2015 11:13

Rustični stil uređenja terasa i balkona Istaknut

Terasa i balkon su mesta na kojima savremeni čovek često provodi mnogo vremena. Da bi stvorili osećaj topline i udobnosti, čak i na najmanjoj terasi ili balkonu, uredite ih u rustičnom stilu, ili samo skladno unesite poneki akcenat u ovom stilu. Rustični stil uređenja, na neki način vraća iskonskom načinu života.

Za uređenje terasa i balkona u rustičnom stilu osnovni materijal je drvo. Grubo obrađeno drvo se koristi često za ograde, nameštaj, police. Ovo drvo može da se ofarba zaštitnom farbom u tamnijoj boji. Nameštaj od drveta ili pruća ima prirodni izgled i jasne linije. Komad starog nameštaja, kao što je na primer stočić za kafu ili stolica uneće toplinu i šarm starih vremena.

Zemljani tonovi su čest izbor kod uređenja terase ili balkona u rustičnom stilu. Možete da koristite i belu boju koja se dobro slaže sa prirodnom bojom drveta i pruća. Ukrasi u nijansama crvene i narandžaste boje, kao i pastelna zelena boja su dobar izbor, jer stvaraju mirnu i skladnu atmosferu.

Dekorativni detalji uneće bezvremeni dodir prošlosti na prostor terase ili balkona. Stari fenjer, kanta, korpa ili saksija sa cvećem su zanimljivi akcenti u rustičnom stilu uređenja.

Sve tkanine koje se koriste u uređenju terasa i balkona u rustičnom stilu treba da budu od prirodnih materijala, nešto grubljeg tkanja, ali mekane na dodir, kao što su lan, vuna, pamuk. Stolnjaci i jastuci sa dezenima, karakterističnim za rustični stil, kao što su cvetni ili tartan, odišu mekoćom i toplinom starih vremena, a heklani detalji interesantnih oblika uvek mogu da dodaju notu starine.

Pletena korpa se svojom bogatom teksturom odlično uklapa u rustični stil uređenja. U stare korpe možete da posadite, suncokrete ili hortenzije, koje će uneti boju u svaki prostor, a ako posadite lavandu ili bosiljak terasa ili balkon dobija i lep miris.

Unesite klasični, rustični šarm sa tradicionalnim saksijama od prirodnih materijala. Terakota saksije su uvek dobar izbor, jer mogu da budu u različitim veličinama i oblicima, a vremenom dobijaju starinsku patinu.

Stara kanta za vodu može da postane zanimljiv mirisni detalj, ako u nju stavite buket svežeg cveća. U limene, galvanizovane kante možete da posadite cveće, ako probušite rupe na dnu kako bi omogućili dobru drenažu.

Pročitano 5117 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 30 Oktobar 2019 11:32

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Rustični stil uređenja terasa i balkona