Artnit

Ponedeljak, 02 Juli 2018 10:31

Stare automobilske gume kao zanimljiv dekor u vrtu i dvorištu Istaknut

Danas su stare automobilske gume veliki problem za životnu sredinu. Da bi se jedna guma razgradila potrebno je nekoliko stotina godina, a teško se i recikliraju, jer je za ovaj proces potrebno puno energije, a pri njemu se u atmosferu ispuštaju štetne materije. Stare automobilske gume koje su svima dostupne mogu da se koriste i za dekoraciju vrta i dvorišta i tako istovremeno zaštiti životna sredina.

Uz pomoć kanapa od stare gume se mogu napraviti stolice, tabure, sto za vrt ili dvorište. Za šabi šik stil stolica koristite tkaninu sa vintage logotipom ili šarenim dizajnom, a ispod nje stavite čvrst, ali mekan jastuk.

Stare gume se mogu pretvoriti u saksije i žardinjere. One se mogu ostaviti u izvornom obliku, ali i obojiti vedrim bojama, napuniti baštenskom zemljom i zasaditi začinske biljke, povrće ili cveće. Okačene na zid ili poređane po zemlji u vrtu ili dvorištu stvoriće osoben eko-kutak.

Ukoliko imate više automobilskih guma, možete da ih preoblikujete u dekorativne i praktične predmete. Možete napraviti i zanimljive dekorativne oblike sa biljkama.

Stare gume mogu da se pretvore u lepu skulpturu. Nihove boje i zanimljiva tekstura stvaraju zanimljiv vizuelni efekat u prostoru.

Od starih guma se mogu napraviti ljuljaške, klackalice ili dečji poligoni. Velike gume se mogu vezati lancima za drvo ili trem i koristiti za ljuljanje. Povezivanjem više starih guma nastaje poligon za igru. Ako se u staru gumu stavi malo peska postaće malo mesto za omiljenu dečju igru.

 

Pročitano 3256 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Stare automobilske gume kao zanimljiv dekor u vrtu i dvorištu