Artnit

Četvrtak, 21 Decembar 2017 12:12

Nameštaj od mahagonija u domu Istaknut

Nameštaj od mahagonija se najčešće pravi u tradicionalnom stilu, a može da dopuni bilo koji stil uređenja. On dodaje elegantnu notu u sobi, ali kada je usklađen sa pogrešnim bojama može nestati u pozadini ili izgledati preterano istaknuto. Uključivanje nameštaja od mahagonija u sobu znači da ćete morati da razmotrite sve boje u prostoru. Zidovi i podovi su samo početak. Pogledajte tretmane prozora, dekorativne predmete i ostali nameštaj u sobi da bi izabrali boje koje se najbolje usklađuju sa prirodnim tonovima nameštaja od mahagonija.

Zelena i crvena su dekorativne komplementarne boje. Prirodna boja mahagonija ima tamne crvene tonove, što dopunjuje zelenu. Za sofisticirane površine preporučuje se kombinovanje nameštaja od mahagonija sa zelenim nijansama kao što je maslinastozelena za tamniju sobu u celini ili zeleno-žuta za svetliju opciju.

Nijanse plave boje mogu se upariti sa nameštajem od mahagonija. Kombinovanjem tamne nijanse plave boje sa nameštajem od mahagonija soba će biti prijatnija, ali ova kombinacija treba da se koristi u svetloj prostoriji kako ne bi izgledala suviše tamno. Svetle nijanse plave boje sa ovim nameštajem stvoriće prozračnu atmosferu u sobi.

Zidovi u nekoj neutralnoj boji, na primer sivoj uneće notu sofisticiranosti kada se usklade sa nameštajem od mahagonija.

Da biste stvorili osećaj ravnoteže u sobi sa nameštajem od mahagonija, koristite svetlo drvo za druge komade nameštaja ili pod. Za rustični stil predlaže se kombinovanje nameštaja od mahagonija sa svetlim drvetom kao što je bor ili hrast, jer kontrastne boje drveta uravnotežavaju jedna drugu ili drvo poput jasena i bukve koje će naglasiti nameštaj od mahagonija u trpezariji i može stvoriti kontrast sa svetlim tepihom ili podom. Prostor se može osvetliti svetlim bojama zidova, zavesa, stolnjaka, posuđa, lustera ili jednostavno samo buketom svežeg cveća.

 

Pročitano 3606 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 16 Decembar 2019 11:30

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Nameštaj od mahagonija u domu