Artnit

Ponedeljak, 28 Septembar 2015 11:13

Rustični detalji u kuhinji Istaknut

Rustični stil uređenja je topao i danas se najčešće vidi u vikendicama i ostalim tipovima kuća za odmor. U uređenju kuhinje rustični detalji mogu da budu bitan elemenat. Rustični detalji ne mora da budu samo u rustičnoj kuhinji, oni se dobro uklapaju i u moderan stil uređenja enterijera i čine ga toplijim i udobnijim.

U rustični stil uređenja se uklapaju materijali poput ratana, pruća, slame, trske. Korpe raznih veličina i oblika od ovih materijala za pribor za jelo ili voće i povrće, okačene o zid kuhinje su neobični rustični detalji, a istovremeno i praktični, jer su potrebne stvari uvek dostupne.

Jedan stari komad nameštaja je uvek zanimljiv rustični detalj u kuhinji. Ako nemate starinski nameštaj uradite sami dekupaž na starom stolu ili stolici.

Klasični beli ili krem stolnjaci od damasta ili stolnjaci sa sitnim kariranim uzorkom ili floralnim motivima, sa vezom i ručno rađenom čipkom su uvek interesantni rustični detalji u kuhinji koji unose vedrinu i dašak starih vremena. Navlake za stolice sa sličnim dezenima dopuniće vizuelni izgled prostora.

Stakleni detalji mogu da budu jednostavni i minimalistički, a da odišu duhom rustike. Dekanteri za vino, čaše neobičnog dizajna ili zanimljive posude za ulje i sirće zaokružiće prijatan osećaj u kuhinji.

Neobični rustični detalji u kuhinji mogu da budu elementi od kovanog gvožđa, poneki krčag ili zemljano posuđe i mnoge druge sitnice. Ovo će kuhinju učiniti toplijom i udobnijom.

Vaza sa svežim cvećem i činija sa svežim voćem su uvek zanimljiv detalj u svakoj kuhinji. Oni unose svežinu i delić prirode i čine svaki prostor prijatnim.

Pročitano 3836 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Rustični detalji u kuhinji