Artnit

Petak, 20 Februar 2015 14:23

Kuhinja u trpezariji Istaknut

Uređenje trpezarije u savremenom domu je često povezano sa uređenjem kuhinje. Kombinacija trpezarije i kuhinje je dizajnersko rešenje u životnom prostoru koje se mora uzeti u obzir, posebno kada dom ima mali prostor. Njihovim kombinovanjem stvara se veći prostor, koji može izgledati i moderno i jedinstveno.

Zidove u prostoru kuhinje i trpezarije treba obojiti pravom bojom, koja može da stvori pre svega osećaj udobnosti. Uvek je najsigurniji izbor bela boja, ali možete koristiti boje poput sive, krem-žute ili braon boje drveta.

Oblikujte prostor jednostavnom i neutralnom paletom boja. Kombinacija bele boje, nerđajućeg čelika, i prirodnog drveta spaja prostor gde se priprema hrana sa prostorom gde se obeduje.

Sa sličnim bojama povežite kuhinju i trpezariju u jedan prostor, i istovremeno stvorite osećaj kompaktnosti i otvorenosti. Na primer, zeleni nadstolnjak i zelena vaza na trpezarijskom drvenom stolu u skladu sa tonom zidova i tepihom ispred sudopere u kuhinji stvoriće kohezivan i zanimljiv izgled prostora.

Kuhinja i trpezarija se može povezati ne samo bojama, već i sličnim dezenom tkanina. Na primer, plavi cvetni dezen na stolicama u trpezariji i na zavesi na trpezarijskom prozoru može se uskladiti sa zavesom sa istim dezenom u kuhinji.

Umesto da imate jedan veliki prostor, razmotrite mogućnost odvajanja kuhinje i trpezarije u dve celine, ali sa zajedničkim separeima, Na primer, kuhinjski pult može da odvoji ova dva prostora. Mali trpezarijski sto sa stolicama može da postane kutak za obedovanje, a da pri tome ne zauzme puno prostora.

Jedan od načina da podelite prostor između kuhinje i trpezarije je dodavanje modernog trpezarijskog stola u više tradicionalan prostor. Svetlobeli trpezarijski sto skreće pažnju sa tamne boje kuhinje, nameštaja i drvenog poda.

Rasveta u prostoru kuhinje i trpezarije je veoma bitan elemenat, jer može da stvori zanimljiv prostor i prijatan ambijent.

Pročitano 3594 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Kuhinja u trpezariji