Artnit

Sreda, 14 Januar 2015 12:19

Kombinacije violet boje sa drugim bojama - za originalni izgled doma Istaknut

Violet boja se dugo smatrala teškom bojom za usklađivanje sa drugim bojama i nije se preporučivala u uređenju enterijera doma. Danas je to, međutim jedna od najmodernijih boja, koja u kombinaciji sa skoro svim bojama stvara originalni izgled u svakom prostoru doma.

Violet boja se koristi za zidove sobe, što stvara vizuelni utisak većeg prostora. Istovremeno zidovi u ovoj boji stvoriće vedriju atmosferu u prostoru sa tamnijim nameštajem, crnim ili sivim.

Tradicionalno elegantna violet boja, ili kako je nazivaju kraljevska boja postaje zanimljiv akcenat u spavaćoj sobi. Violet satenski ukrasni jastuci mogu uvek da unesu notu glamura.

Siva dnevna soba neće delovati monotono, ako u nju unesete violet detalje. To mogu da budu ukrasni jastuk, čašice, zanimljiv art print ili umetnička slika.

Violet boja stvara svetao izgled kuhinje. Ova boja se dobro kombinuje sa belom bojom koja unosi svežinu.

U moderna crno-bela kupatila violet boja unosi vedru atmosferu. Možete je uneti sa zanimljivim tepihom ili policama.

Suptilna violet boja kao osnovna boja, dopunjena sa mekom svežom žuto-zelenom bojom stvara lagan i prozračan prostor u dnevnoj sobi. Upotreba lakih tonova drveta, oštre bele i veoma malo crne boje sjediniće violet i žuto-zelenu boju.

Violet boja se dobro kombinuje sa jarkožutom bojom. U dnevnoj sobi ova kombinacija boja stvara neobičan izgled. Enterijeri dečjih soba često koriste kombinaciju pastelno žute sa violet bojom i svetlim ukrasima. Ova kombinacija izgleda sveže i ne iritira oči.

Kombinacija violet i crvene boje je veoma neobična. Crvene fotelje u violet sobi unose elegantnu notu u prostor, a crveno cveće u vazi ga oživljava.

Pročitano 4678 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 11 Februar 2019 11:58

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Kombinacije violet boje sa drugim bojama - za originalni izgled doma