Artnit

Petak, 12 Juni 2020 10:34

Dekorisanje starih kuhinjskih ormara Istaknut

Renoviranje kuhinje je veoma skupo. Ali, ako nemate dovoljno sredstava za nove kuhinjske elemente možete da renovirate stare kuhinjske ormare koji imaju istaknuto mesto u kuhinji. Čak i male promene mogu stvoriti novi osećaj bez potrebe za obimnim prepravljanjem.

Ako imate ograničen budžet, zamenite metalne detalje popur ručki na svojim kuhinjskim ormarima novom, zanimljivom opcijom. Možete da lepite i male predmete poput rečnih kamenčića na običnu dugmad ili drške kako biste upotpunili šemu dizajna. Čak i bojenjem ručki fioka bojama poput crvene ili žute možete odmah ulepšati ormare.

Najbrži način renoviranja kuhinjskih ormara je farbanje. Upotrebite rotacijski ili oscilirajući alat sa dodacima za brušenje kako biste očistili površinu ormara da bi se premaz uspešno zalepio. Boje poput bele, kobalta, sunčanožute osvetliće taman prostor. Za rustični izgled, bojite ormare bledim bojama, a zatim novim premazom ugladite da biste stvorili izgled starosti. Bojenje gornjih ormara drugačijom bojom od donjih stvara zanimljiv kontrast u prostoru, a neke od najpopularnijih kombinacija su crna na dnu i bela na vrhu, ili smele boje na dnu i neutralne na vrhu. Mural ili slika na ormaru pretvoriće ga u zanimljiv detalj.

Ormari sa ravnim prednjim delovima i bez detalja ne čine ništa za izgled kuhinje. Da biste ih ulepšali, dodajte samolepljive folije ili kako se često nazivaju samolepljive tapete koje na sebi imaju sloj lepka, što omogućava njihovo brzo i jednostavno lepljenje na odmašćenu, glatku i čistu podlogu kako bi izgledalo da imaju arhitektonske detalje. Lepite ih oko ivica ili u geometrijski uzorak da bi izgledali kao rezbarije. Ormari i njihove ivice u istoj boji daće skladan izgled, a u kontrastnoj boji zanimljiviji izgled.

Da biste promenili izgled ormara bez bojenja ili menjanja koristite tkaninu. Izaberite tešku tkaninu koja će izdržati pare od kuvanja, kao što je na primer tkanina za presvlake na otvorenom. Prostor kuhinje osvežiće tkanine sa cvetovima raznih boja.

 

Pročitano 1952 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje starih kuhinjskih ormara