Artnit

Četvrtak, 06 Juni 2019 10:56

Neven žuta boja - sunčana nijansa žute boje Istaknut

Neven žuta boja takozvana marigold je topla, sunčana nijansa žute boje. Često se određuje kao žuto-narandžasta boja, a ime je dobila po istoimenom cvetu. U enterijeru doma stvara sunčaniji i vedriji prostor i dodaje svetlost i toplinu. Takođe, ona može akcentovati stil uređenja, a idealna je pre svega za kuhinju, dnevnu sobu i dečju sobu.

Neven žuta boja osvežiće svaku prostoriju, pa se posebno preporučuje za one u kojima ima manje svetlosti.

Zidovi u neven žutoj boji dodaju toplinu i svetlost svakom prostoru u domu. Dopunite ih modernim nameštajem. Da bi stvorili toplo i prijateljsko okruženje, stavite nameštaj u zelenoj, beloj, crvenoj, narandžastoj ili komplementarnoj ljubičastoj boji, koje izgledaju lepo u kombinaciji sa neven žutom bojom.

Ako želite prijatnu atmosferu unesite neven žutu boju. Idealna je za dnevnu sobu i trpezariju, jer se u njima ostvaruje komunikacija. Da ne bi izgledala isuviše jako, kombinujte je sa neutralnim bojama kao što su bela, siva, svetloplava ili peščana bež boja.

Enterijer u neven žutoj boji izgleda zabavno i živopisno, ali može da izgleda elegantno i sofisticirano sa dodacima u tamnim tonovima. Akcentni komadi poput tepiha, tapeta, zavesa, jastuka, umetničkih dela donose šarm i formalnost prostoriji.

Detalji u neven žutoj boji, kao što su na primer ukrasni jastuci, umetničke slike, vaze ili raznovrsni ukrasi uneće notu vedrine u svaki kutak doma.

 

Pročitano 3472 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Neven žuta boja - sunčana nijansa žute boje