Artnit

Četvrtak, 28 Mart 2019 12:04

Francuska vrata - francuski prozori Istaknut

Francuska vrata su dekorativan i funkcionalan elemenat enterijera ili eksterijera doma koji unosi posebnu sofisticiranost u svaki prostor. Zbog velike staklene površine, ova vrata podsećaju na prozore, i upravo odatle njihovo ime francuski prozori. Mogu se postaviti u bilo kom delu doma i puštati mnogo prirodnog svetla koje dodaje toplinu i istovremeno štedi energiju.

Francuska vrata u domu stvaraju utisak neprekinutog prostora i istovremeno ga vizuelno, ali i fizički povećavaju. Ona povezuju dva unutrašnja prostora, a kada se otvore, pretvaraju ih u celinu, i zato su idealno rešenje između trpezarije i dnevne sobe ili kuhinje i trpezarije.

U malim prostorima doma francuska vrata će stvoriti utisak veličine i otvorenosti. Na primer, u maloj spavaćoj sobi gde dominira bela boja dodaće svetlost i osećaj topline.

Francuska vrata će u velikim prostorima osim osećaja otvorenosti dodati eleganciju i luksuz. Posebno je dobar izbor za velike klasične dnevne sobe.

Francuska vrata mogu da reše problem prostora koji je nedovoljno osvetljen. Ona mogu da propuštaju potrebnu količinu svetlosti u manje osvetljenu prostoriju kao što je hodnik, manja i povučena radna soba ili druge sporedne prostorije koje su često neosvetljene u domu.

Francuska vrata su dobro rešenje za veliku terasu ili balkon. Ona će povezati enterijer i eksterijer doma i tako spoljašnji prostor uvesti unutra.

Da bi kuća izgledala prostrano, zamenite prozore na trpezariji ili dnevnoj sobi francuskim vratima, koja se otvaraju ka vrtu sa zelenim biljkama i cvećem ili imaju lep pogled na obližnju šumu ili reku.

 

Pročitano 3617 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Francuska vrata - francuski prozori