Artnit

Četvrtak, 28 Februar 2019 11:57

Boja smaragda - sofisticirana nijansa zelene boje Istaknut

Zelena je boja koja je najčešća u prirodi, a u enterijeru doma deluje toplo i opuštajuće. Njena sofisticirana nijansa je boja smaragda koja asocira na luksuz i eleganciju kao i dragulj po kojem nosi ime. Ova boja može biti dominantna u svakoj prostoriji doma ili se samo uneti kroz detalje.

Boja smaragda je savršena za akcentovanje u enterijeru doma. Ona se može tonirati u izražajniji ili pastelniji ton i tako prilagoditi svakoj prostoriji. Samo jedan ili dva zida mogu se okrečiti ovom bojom, a ostatak prostora u neutralnoj boji i uz još par dekorativnih zelenih akcenata stvara se elegantan prostor. Ako okrečite sve zidove ovom bojom, da bi se stvorila ravnoteža u prostoru dodajte nameštaj u neutralnim bojama, dekoraciju ili prirodne materijale sa dodatkom zlatnih tonova.

Ubacivanje pojedinih komada nameštaja, kao što su sofa, stolice ili komoda u boji smaragda uneće notu prefinjenosti u svaki prostor. Oni ne samo da se savršeno slažu sa brojnim neutralnim nijansama, nego će se uklopiti i u klasični, boho ili luksuzni stil uređenja doma.

Ukrasni jastuci, zavese, posteljina, prostirke u boji smaragda ili sa šarom u ovoj boji uneće elegantnu notu u svaki prostor. Oni se lako kombinuju sa nameštajem i ostalim detaljima, a naročito se dobro usklađuju sa bež, sivim, tamnoplavim ili crvenim detaljima.

Posuđe, vaza ili lampa u boji smaragda uneće vedrinu u svaki prostor doma. Prozirne čaše ili stolnjak u ovoj boji su lepi detalji na svečanom trpezarijskom stolu.

Keramičke pločice u boji smaragda su dobar izbor za kuhinju i kupatilo jer stvaraju vedru atmosferu.

 

Pročitano 3163 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boja smaragda - sofisticirana nijansa zelene boje