Artnit

Četvrtak, 29 Mart 2018 10:41

Bambus u enterijeru doma Istaknut

Bambus je sve popularniji kao svestrana, obnovljiva i ekološka alternativa tvrdom drvetu i sintetičkim materijalima u uređenju enterijera doma. Kao čvrst, lagan materijal, dugotrajan i eko prihvatljiv pruža brojne mogućnosti za izradu široke palete proizvoda za dom - od podova, preko nameštaja do dekorativnih i upotrebnih predmeta. U svakom životnom prostoru stvara oazu topline, egzotike i "zelenog" načina života.

Iako je u originalu trava, pod od bambusa domu daje toplinu karakterističnu za drvene podove. Ovaj pod je veoma lagan, izdržljiv i ima unikatne strukture i boje. Zbog svoje boje vizuelno stvara dodatni prostor u svakoj prostoriji, a istovremeno donosi tropski sjaj i eleganciju u svaku prostoriju.

Nameštaj od bambusa je izdržljiv, dugotrajan i lak za održavanje, čemu doprinosi i premaz eko-lakom na bazi vode koji mu daje visoki sjaj i čvrstinu. Komadi nameštaja izrađeni od bambusa kao što su krevet, sedeće garniture i stočići mogu da budu u različitim oblicima i stilovima i lako se kombinuju sa drugim bojama i stvarima u prostoru.

Roletne ili žaluzine od bambusa pružaju odličnu zaštitu od sunca i vrućine i savršeno se uklapaju u različite stilove uređenja enterijera. One mogu da ukrašavaju sve prostorije i istovremeno unesu tropsku egzotičnu notu.

Samostojeće pregrade od bambusa su zanimljiv elemenat u enterijeru uređenom u azijskom stilu, ali i u svaki njegov deo uneće elegantnu notu. Njima može da se pregradi veći prostor i dobiju dve prostorije različite namene, da se sakrije neki kutak prostorije ili da služe samo kao dekoracija. Često se koriste kao tuš kabina u kupatilu.

Dekorativnim lampama i lusterima od bambusa možete dodati i štednu sijalicu, kako bi bili i ekološki elementi. Oni će uneti dašak egzotičnosti, a takođe mogu da budu zanimljiv detalj u prostorijama uređenim u rustičnom ili azijskom stilu.

Mogućnosti dekorisanja enterijera proizvodima od bambusa su bezbrojne. Takvi predmeti mogu da se savršeno uklope u svaku prostoriju u domu. To mogu biti na primer držači za novine u dnevnoj sobi, posude, kašike, viljuške u kuhinji ili korpe za peškire, čaše za četkice za zube u kupatilu.

Feng šui preporučuje dekorisanje "živim" bambusom. Na primer, srećni bambus je savršen kao sobna biljka, jer mu nije potrebna direktna sunčeva svetlost i ne zahteva zemlju.

 

Pročitano 3075 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Bambus u enterijeru doma