Artnit

Utorak, 06 Februar 2018 11:47

Dekorisanje dnevne sobe sa ljubičastim kaučom ili sofom Istaknut

Ljubičasta boja simboliše moć, plemstvo, luksuz, ambicije, bogatstvo i ekstravaganciju. Postoji mnogo nijansi ove boje, koje mogu zadovoljiti svačiji ukus i stil, počev od ljubičice, šljive, lavande, orhideje, vina, lila, irisa. U uređenju dnevne sobe ljubičasta boja se ne koristi često, iako je nameštaj sa ljubičastom bojom vrlo moderan i sa elegantnim oblicima i materijalima može odražavati svetlost i modernu atmosferu. Ljubičasti kauč ili sofa stvoriće jak vizuelni utisak u dnevnoj sobi.

Uključivanje pravih dekorativnih elemenata oko ljubičastog kauča ili sofe će učiniti da ne izgledaju kao da nisu "van svog mesta". Ljubičasti kauč ili sofa će stvoriti prijatan ambijent u ljubičastoj dekoraciji. Možete dodati neke dekorativne ukrase u različitim nijansama ljubičaste boje koje će se podudarati sa kaučom.

Za modernu i luksuznu dnevnu sobu ljubičasti kauč ili sofa može da se kombinuje sa metalnim dekorativnim elementima. Možete koristiti bilo koju vrstu metala, uključujući srebro, nikal i zlatnu boju. Aluminijum se savršeno uklapa u deo nosača stolica, ramova ili stonih lampi. Kombinacija ljubičastih i srebrnih nijansi stvara luksuznu i sofisticiranu atmosferu u dnevnoj sobi i zato uključite srebrnu boju za stolice, klupe i lustere i nećete napraviti grešku. Staklo ili kristal takođe unose notu luksuza.

Ljubičasta boja se dobro kombinuje sa toplim i sa hladnim bojama. U zavisnosti od nijanse kauča ili sofe, možete ići u oba pravca. Da bi naglasili tople dodire u dnevnoj sobi, dodajte nekoliko crvenih, žutih ili narandžastih detalja u dnevnu sobu.

Ljubičaste garniture mogu postati vedrije sa gomilom ukrasnih jastuka. Mogu da se kombinuju ukrasni jastuci sa cvetnim ili geometrijskim dezenima, kao i jednobojni, ali bez prevelikog kontrasta.

Kombinacija ljubičaste boje sa drvenim detaljima je efektna. Ovaj kontrast je veoma lep način da se stvori ravnoteža u dnevnoj sobi sa ljubičastim kaučom ili sofom. Za prijatnu atmosferu ostatak dekora treba da ostane neutralan.

 

Pročitano 3882 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje dnevne sobe sa ljubičastim kaučom ili sofom