Artnit

Nedelja, 26 Mart 2017 11:03

Boja žalfije ili pastelnozelena - za umirujuću pozadinu u domu Istaknut

Boja žalfije ili pastelnozelena daje sofisticiranost i blago zeleni ton prostoriji, a opet ostaje neutralna. Ona se uklapa sa gotovo svim vrstama nameštaja i može se lako uključiti u širok spektar dekora dezena u enterijeru doma, od svetlih i prozračnih do čistih i modernih. Najčešće je prisutna u provasalskim i toskanskim dekorima i odlično se stapa sa rustičnim stilom i nežnim dekorima i romantičnim stilovima uređenja kao što su Shabby Chic i Boho.

Boja žalfije je savršeno rešenje ako želite da dodate malo boje na zidove, bez nadvladavanja prostora. Ova boja je savršena pozadina i za tople i za hladne boje i definiše spokojan ambijent, a zidovi u ovoj boji pružaju smirenu pozadinu za šareni dekor. Prožeti sivom bojom, zidovi oslikani bojom žalfije unose smirenost, ali se lako uklapaju i sa dodavanjem suprotstavljene ili komplementarne boje u enterijeru.

Kada veliki komad nameštaja, kao što je kauč ili sofa u dnevnoj sobi ima boju žalfije on postaje glavna komponenta šeme dizajna u prostoru.

Meka, sivkasto-zelena boja listova žalfije je idealan izbor pri dizajniranju spavaće sobe. Pokrivač u ovoj boji, kao i ukrasni jastuci i komadi nameštaja stvaraju umirujuću pozadinu za san i odmor.

Ako tražite boju kuhinjskih elemenata koja se razlikuje od tipične bele ili sive, razmislite o mekoj boji žalfije. Suptilni nagoveštaji boje odlično izgledaju u kombinaciji sa drvenim tonovima, nerđajućim čelikom i različitim vrstama kamena.

Uz boju žalfije odlično se uklapaju prirodni materijali, kao što su pletene korpe, prostirke od jute, tkanine od lana.

 

Pročitano 4340 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 31 Avgust 2020 10:31

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boja žalfije ili pastelnozelena - za umirujuću pozadinu u domu