Artnit

Četvrtak, 09 Februar 2017 11:51

Magenta - boja univerzalne harmonije i emocionalne ravnoteže Istaknut

Magenta boja je boja univerzalne harmonije i emocionalne ravnoteže, ali i nekonformista i slobodnih duhova. Ova boja je kombinacija crvene i ljubičaste boje i sadrži strast, snagu i energiju crvene ograničenu spokojnom i mirnom energijom ljubičaste boje, a često se smatra i za jarku nijansu ružičaste boje. Obično se koristi za uređenje dečjih soba, ali ova boja je iznenađujuće prilagodljiv izbor i za druge prostorije u enterijeru doma.

Magenta boja može da bude dobar izbor za akcenat zid. Ovaj zid sa vazom punom cveća i tepihom u nijansi violet boje stvoriće sofisticiran prostor.

Rustična ili klasična trpezarija izgledaće elegantno sa trpezarijskim stolicama u magenta boji. Uz neki detalj u ovoj boji, kao što je na primer salveta ili čak i kolači unose se mirisi domaće kuhinje.

Jarka, živa boja poput magente je savršen akcenat u enterijeru, posebno onom u kojem dominira siva boja. Fotelja, ukrasni jastuk ili vaza u ovoj boji uneće živost.

Više sofisticirane vibracije u prostor u kome dominira magenta boja uneće ukrasi u zlatnoj boji, ogledalo ili umetnička slika sa pozlaćenim ramom, art print u zlatnim tonovima.

Pročitano 2727 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 18 Juni 2019 11:39

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Magenta - boja univerzalne harmonije i emocionalne ravnoteže