Artnit

Ponedeljak, 06 Februar 2017 11:57

Boje zidova uz bež nameštaj Istaknut

Bež nameštaj je veoma praktičan. On može da se uskladi sa različitim bojama, potrebno je vreme da pokaže prljavštinu i ima bezvremenski kvalitet, koji ga čini popularnim dugi niz godina. Ali, bež nameštaj je tolika praktičan da to može postati malo monotono, a kada je u maloj sobi, stvara se pomalo klaustofobičan prostor. Sa pravom bojom zidova možete da vizuelno potisnete zidove nazad i istovremeno stvorite zanimljiviju šemu boja.

Hladne boje plava, zelena i ljubičasta, a posebno zemljane nijanse plave i zelene boje su u lepom kontrastu sa toplinom bež nameštaja. Svetlije nijanse ovih boja će vizuelno potisnuti zidove, otvoriti prostor i stvoriti opuštenu atmosferu. Zelena boja će uneti još i dašak prirode i svežine.

Svetloplava boja zidova u kombinaciji sa bež nameštajem stvara prozračnu atmosferu u enterijeru. Ova boja može da se unese i sa slikama, ukrasnim jastucima ili vazom sa cvećem i tako oživi prostor.

Za kreiranje više svečane atmosfere, izaberite jarku boju kao što je na primer tamna, topla crvena boja. Ova boja je dobar izbor za zidove prostorija koje imaju mnogo prirodnog dnevnog svetla, koje će sprečiti da boja izgleda mutno ili tamno. Za svežu prozračnu atmosferu uskladite boje zidova sa belim ukrasima, belim čipkanim zavesama ili belim ramovima za slike.

Zemljana crvenkasto-braon boja zidova će stvoriti topao, prijatan ambijent u sobi i uskladiće se dobro sa bež nameštajem. Ova boja najbolje izgleda u sobi sa relativno velikim prozorima i puno prirodnog dnevnog svetla. Da bi osvetlili šemu boja, obojite okvire prozora u svetlu žutomrku ili čak krem boju ili iskoristite ove boje za dekorisanje sobe zavesama ili ukrasima.

Sivi zidovi u kombinaciji sa bež nameštajem stvaraju elegantan, sofisticiran prostor. Da bi se stvorila skladna celina i neki detalji poput ukrasnih jastuka, zavese, vaze mogu da budu u nijansama sive boje.

 

Pročitano 5111 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boje zidova uz bež nameštaj