Artnit

Subota, 17 Septembar 2016 11:07

Izbor boje kauča ili sofe za dnevnu sobu Istaknut

Kauč ili sofa je centar bilo koje dnevne sobe, komad nameštaja oko kojeg se stvara ceo dekor. Zato oni treba da se savršeno integrišu u sobi, a boja je posebno važna. Možete izabrati boju kauča ili sofe koja se podudara sa ostatkom dekora u svojim opštim crtama ili koordinira sa nekim ključnim elementima, a takođe može biti jedan komad koji se izdvaja u prostoru i ne odgovara bilo čemu.

Veoma jednostavan i popularan način u uređenju dnevne sobe je izbor boje kauča ili sofe koja je slična boji zidova ili dominantnoj boji u sobi. Na primer, uz sivi kauč ili sofu mogu da budu sivi zidovi, a ukrasni jastuci u pastelnim bojama uneće sofisticiranost, dok će oni u jarkim bojama oživeti prostor.

Kauč ili sofa u dnevnoj sobi može da koordinira sa podom i ormarom u kuhinji. Na primer, kožni kauč ima teksturu koja je vrlo slična teksturi drveta, a njegova bež nijansa će se neprimetno uklopiti u uređenje prostora. Takođe, boja ukrasnih jastuka na kauču koordinira sa bojom nameštaja, ali više sa bojom stolica u kuhinji i stočića za kafu u dnevnoj sobi.

Kauč ili sofa u življim bojama treba da se podudaraju sa nekim elementom u dnevnoj sobi. Na primer, kauč ili sofa u jarkoj zelenoj boji može da se podudara sa zelenim zavesama na prozoru. Ukrasni jastuci na kauču ili sofi poseduju spektar boja crvene, žute, braon i različite nijanse zelene.

Za spokojan i minimalistički enterijer dnevne sobe boja se obično ne koristi u potpunosti. U savremenoj dnevnoj sobi može da dominira veoma jednostavna i neutralna paleta boja, koja uključuje nijanse bele, bež i sive. Kauč ili sofa u nekoj nijansi bele boje mogu se dopuniti sa belim ili bež ukrasnim jastucima, koji se ističu na veoma suptilan način.

 

Pročitano 3612 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 02 Juni 2019 11:53

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Izbor boje kauča ili sofe za dnevnu sobu