Artnit

Sreda, 01 Juni 2016 11:05

Marokanski stil uređenja terasa i balkona Istaknut

Terasa i balkon su mesta u eksterijeru doma gde bi trebalo da se osećate opušteno i udobno, a izbor stila uređenja ovog prostora ponekad može da bude pravi izazov. Dizajneri sve češće koriste marokanski stil za uređenje enterijera, ali i terasa i balkona. Možete da stvorite mali egzotičan prostor na terasi ili balkonu, ako ih uredite u marokanskom stilu ili unesete egzotični dašak ovog stila sa nekim detaljem.

Nameštaj u marokanskom stilu za terase i balkone su obično niski stolovi i stolice geometrijskih oblika, jarkih boja ili i zanimljivih tekstura, taburei.

Šarene pločice jarkih boja sa geometrijskim uzorcima, za podove ili zidove terasa i balkona stvaraju prijatan vedar prostor za odmaranje, druženje, ispijanje čaja ili kafe.

Bogati dezeni, zanimljive geometrijske šare i jarke boje tkanina, baldahina, prostirki i ukrasnih ili podnih jastuka pretvaraju terasu ili balkon u udoban prijatan ambijent. Boje marokanskog stila mogu biti, osim jarkocrvene ili ljubičaste hladna plava boja, tirkizna ili čista bela boja.

Suptilne marokanske akcente možete uneti sa osvetljenjem, što je ujedno i najbolji način da pronađete tu savršenu ravnotežu između šik urbanog izgleda i smelog marokanskog stila. Lampioni su posebno zanimljivi detalji. Oni su uglavnom od metala i stakla, jarkih boja ili šareni sa svećom iznutra.

Malo prirodnog zelenila dodaje ukupnom ambijentu terase ili balkona dašak svežine. Ponekad samo nekoliko pažljivo odabranih biljaka može napraviti zanimljiv vizuelni utisak na terasi ili balkonu uređenim u marokanskom stilu. Tako će na primer, lepo drvo pomorandže pretvoriti kameni ili neugledan zid u jedno bogato platno.

 

Pročitano 3330 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 06 Juli 2017 11:52

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Marokanski stil uređenja terasa i balkona