Artnit

Petak, 20 Maj 2016 11:29

Kako da oživite dom sa bež zidovima Istaknut

Bež boja je neutralna boja, koja sadrži malo topline braon boje i svežinu bele boje. Zidovi u bež boji se u dizajnu enterijera definišu kao tradicionalni ili klasični. Međutim, zbog prirodnosti i jednostavnosti bež boje, zidovi u ovoj boji mogu naći svoje mesto u skoro svakom stilu uređenja doma i u svakoj prostoriji doma. Bež zidovi u enterijeru doma ponekad mogu da izgledaju obično, ili čak monotono, ali uz malo ideja postaju deo zanimljivog dekora svake prostorije.

Bež zidovi mogu da budu diskretna pozadina za nameštaj, ukrase i razne detalje u boji. Umetnčka slika, antički ukrasi, stone lampe, knjige, cveće na polici ili kaminu izgledaće lepo uz bež zid. Ovaj mali kutak može da se dopuni sa udobnom foteljom i ukrasnim jastukom u jarkoj boji.

Dnevna soba sa bež zidovima izgledaće prijatnije, ako na njih stavite veliku umetničku sliku, vodeći računa pritom da slika nema bež boju ili neku boju koja nije u skladu sa njom. Detalji poput lampi, vaza i ukrasnih jastuka dodaće boju i teksturu.

Ništa ne deluje toliko dosadno kao velika količina bež boje. Ako imate puno prozora ili veliki prozor u sobi, stavite zavese ili draperije sa zanimljivim dezenom u boji usklađenoj sa bež bojom, kako zidovi ne bi izgledali sivo ili prljavo.

Kada su zidovi u bež boji nameštaj ili čak samo komad nameštaja u jarkoj boji može da oživi prostor. Ali, on treba da stvori ravnotežu sa umetničkim slikama ili drugim elementima dizajna, tako da ne izgleda kao mnogo veliki, šareni nameštaj u bež kutiji. Takođe, uvek je dobar izbor nameštaj sa jednostavnim linijama, posebno za minimalistički stil uređenja.

Bež zidovi i beli visoki plafoni su savršena kombinacija, jer stvaraju atmosferu prozračnosti i svežine u svakoj prostoriji u domu.

Bež zidovi mogu da deluju kao kada na njima ima mnogo senki. Zato prirodno svetlo u sobi treba da bude usklađeno sa veštačkim, kako se ne biste osećali kao u poslovnoj zgradi.

 

Pročitano 5032 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 19 Juni 2020 10:29

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Kako da oživite dom sa bež zidovima