Artnit

Subota, 19 Mart 2016 11:58

Egzotični detalji u domu Istaknut

Egzotična nota u enterijeru doma može da se naglasi kroz detalje. Detalji jarkih boja i izraženih dezena su zanimljiv kontrast neutralnim zidovima i tamnom nameštaju u savremenom ambijentu. Ovi detalji u dom uređen u klasičnom stilu, kao i u dom u savremenom stilu, unose notu egzotike, mistike i otmenosti.

Izaberite elemente nameštaja egzotičnih oblika, naglašenih boja i uzoraka, i kombinujte ih sa već postojećim u prostoru, koji su drugog stila. Elementi nameštaja su uglavnom niski, dominira tamno drvo ukrašeno raskošnim rezbarijama, a površina je često lakirana. Stočić sa egzotičnim dizajnom, od prirodnih materijala, ratana, tika, drveta ili trske, na koji se stavlja vaza ili manja slika može da ulepša svaki kutak u domu.

Tkanine jarkih boja i izraženih dezena koriste se za meke prekrivače i jastuke često ukrašene vezom, kojima se prekrivaju garniture za sedenje, stolice i klupe. Stolovi su prekriveni stolnjacima od svile ili satena.

Na pod stavite ručno tkani tepih, tepih od bambusa ili prostirku orijentalnih šara. Mali persijski tepih u jarkoj crvenoj boji sa zanimljivim dezenom uklapa se u svaki deo doma, kako uz trpezarijsku garnituru kombinovanu od metala i plastike tako i uz klasični sto i stolicu u radnoj sobi.

Vaze u jarkim bojama sa svežim cvećem, mala kućna fontana ili dekorativni kavez u kojem, osim ptica, na Orijentu stavljaju i posude sa svežim cvećem i ukrasne predmete uneće osećaj vedrine u svaki prostor doma.

Ako imate dovoljno sunca u domu, u velikoj saksiji od bambusa ili obojene keramike posadite palmu, drvo limuna, masline ili banane.

Oslikane kutije i kovčezi, paravani, murali, mozaici, arabeske, ukrasi od metala, srebra, zlata i slonovače mogu da unesu dah egzotičnog u dom.

 

Pročitano 3141 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Egzotični detalji u domu