Artnit

Ponedeljak, 14 Decembar 2015 12:01

Oslikavanje zidova - zid kao slikarsko platno Istaknut

Zidovi u enterijeru doma su uglavnom nosioci boje ili se na njih stavljaju umetničke slike koje prostoru daju estetsku i reprezentativnu funkciju. Oslikavanje je kreativan način za dekorisanje zidova i promenu ambijenta u svakoj prostoriji u domu. Za dekorativno oslikavanje zidova mogu da budu dovoljni samo valjak ili četka, kantica osnovne disperzivne boje na akrilnoj bazi i kreativnost.

Prilikom izbora mesta za oslikavanje na zidu, imajte u vidu nameštaj. Tako na primer, kauč ili sofa koji su uglavnom postavljeni uz zid ne bi trebalo da preklapaju crtež. Boje za zidno oslikavanje treba da se usklade sa bojama enterijera. Ako je enterijer jednobojan, ili crno-beo, motivi kao što su na primer cvetovi ili grančice oživeće prostor.

U spavaćoj sobi veliki mural sa motivom mora ili okeana stvara prozračnu i prijatnu atmosferu.

Zanimljiv motiv za oslikavanje zida su pruge, krugovi, razne linije, šare, jer mogu da se kombinuju sa postavljenim policama, umetničkim slikama, fotografijama i ostalim elementima okačenim na zid.

Oslikavanje zidova u dečjoj sobi unosi radost i vedrinu. Motivi, kao i boje mogu da budu raznovrsni. To su na primer biljke, životinje ili likovi iz bajki i crtanih filmova.

Pročitano 3248 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Oslikavanje zidova - zid kao slikarsko platno