Artnit

Petak, 31 Juli 2015 11:20

Ideje za dekorisanje dnevne sobe sa crnim nameštajem Istaknut

Dnevna soba je mesto gde se primaju gosti i gde se provodi vreme sa prijateljima i porodicom. Ova soba treba da bude jednostavna i neutralna kako bi svima u njoj bilo prijatno. Čini se kao da je crna savršena boja za nameštaj, koji je elegantan, jednostavan i neutralan. Međutim, dekorisanje i uređenje dnevne sobe sa crnim nameštajem nije tako jednostavno kao što izgleda na prvi pogled. Morate biti veoma oprezni pri izboru ostatka boja, kako dnevna soba ne bi postala mračna i vizuelno manja.

Da bi dnevna soba sa crnim nameštajem postala prozračnija i svetlija uvek su dobar izbor svetle i neutralne boje zidova, kao što su bež ili boja slonovače. Ali, ako odlučite da koristite neutralne nijanse, najbolje je da koristite samo jedan ton i teksture ili dezene da se razbije monotonija.

Dnevna soba koja ima crni nameštaj ne mora da podrazumeva belu boju za sve ostalo. Možete da obojite zidove u meku mat sivu boju i tako definišete nameštaj bez velikog kontrasta.

Smele i jarke boje, kao što su zelena, crvena, žuta, mogu da se kombinuju sa crnom elegantnom garniturom za sedenje. Međutim, pošto su nijanse ovih boja često upadljive treba ih koristiti samo kao akcentne tonove. Na primer, možete obojiti akcenat zid u jaču boju ili se možete odlučiti za jarke zavese i ukrasne jastuke. Umetnička slika ili buket svežeg cveća u vazi su uvek zanimljivi detalji.

Za jednostavan dizajn i paletu možete da koristite dezen i teksturu da bi istakli dekor dnevne sobe sa crnim nameštajem. To mogu da budu na primer, pruge na zidovima ili zanimljiv tepih na podu.

Podovi u dnevnoj sobi sa crnim nameštajem, takođe treba da bude svetliji. To ne znači međutim, da mora da bude iste boje kao zidovi. Mali tepih sa interesantnim šarama u skladu sa bojom poda stvara neobičan vizuelni efekat u prostoru.

Da ne bi izgledala mračno, u dnevnu sobu sa crnim nameštajem treba da se pusti što je više moguće prirodnog svetla. Pokušajte da ne ometate ulazak svetla kroz prozore teškim tamnim zavesama. Umesto toga, opredelite se za svetle, prozračne zavese.

Pročitano 4643 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 17 Novembar 2019 11:59

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ideje za dekorisanje dnevne sobe sa crnim nameštajem