Artnit

Ponedeljak, 15 Decembar 2014 12:09

Kombinacije tirkizne boje sa drugim bojama - za sofisticiran ambijent u domu Istaknut

U uređenju enterijera doma tirkizna boja se koristi u raznovrsnim nijansama, od bledoplave do plave sa zelenim tonovima. Ova boja je poznata po svom smirujućem efektu i uklapa se dobro u kombinacijama sa drugim bojama.

Tirkizna boja će osvežiti svaku sobu u kojoj dominira braon boja koja stvara tradicionalan izgled. Ova boja je odličan kontrast braon boji i unosi u svaki prostor modernu i vedriju notu.

Neutralna kombinacija, tirkizna i siva boja stvara elegantan prostor. Sobu sa sivim zidovima, kaučom i tepihom oživeće tirkizni detalji, kao što su na primer abažur ili ukrasni jastuci.

Tirkizna boja će se lepo uklopiti sa belom bojom i stvoriće osećaj prozračnosti prostora. Ako želite da oživite "plažu" u domu koristite satenskobelu boju.

Sa pravim izborom dezena i tekstura i sa dovoljno bele boje u sobi koja uspostavlja ravnotežu, možete kombinovati tirkiznu i zelenu boju, bez obzira na stil uređenja sobe ili nameštaj. Ova kombinacija stvara osećaj svežine, kao i osoben izgled.

Kombinovanjem tirkizne i žute boje postiže se dvostruki efekat. Tirkizna će stvoriti umirujući, a žuta boja energičan efekat. Ova kombinacija je uvek dobar izbor za dečju sobu. Sa crnim detaljima, tirkizna i žuta boja napraviće upečatljiv izgled u svakom prostoru.

Za modernu i energičnu, ali i osvežavajuću atmosferu u sobi, možete da kombinujete tirkiznu sa narandžastom bojom. Narandžasta uz tirkiznu boju i akva tonove u beloj sobi je uvek dobra kombinacija.

Za sofisticiranu i smirenu atmosferu, koristite kombinaciju tirkizne i svetloružičaste boje. Sa tamnom nijansom ružičaste boje dobićete retro efekat u prostoru.

Kombinacija svetlih nijansi tirkizne i ljubičaste boje stvoriće miran i sofisticiran ambijent u svakoj sobi. Ako više volite neobične enterijere koristite intenzivne nijanse ovih boja.

Tirkizna boja se dobro kombinuje sa različitim nijansama crvene boje, a posebno dolazi do izražaja kada se koristi i malo bele boje.

Za moderan izgled sobe dobar izbor je crno-bela u kombinaciji sa tirkiznom bojom.

Pročitano 15311 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 28 Oktobar 2019 11:36

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Kombinacije tirkizne boje sa drugim bojama - za sofisticiran ambijent u domu