Artnit

Ponedeljak, 08 Septembar 2014 11:40

Peškiri u kupatilu Istaknut

Postoji veliki spektar peškira različitih boja, dezena, tekstura, kao i dimenzija i svaki ima svoju funkciju u kupatilu. U uređenju kupatila peškiri mogu da postanu i zanimljivi dekorativni elementi, ili akcenat u prostoru, ako se stave na mesto gde se mogu videti. Načini slaganja i čuvanja čistih peškira mogu da unesu notu luksuza, stvore osećaj udobnosti, toplote i čistoće, ali i da stvore osobene vizuelne efekte u prostoru.

U kupatilo sa neutralnim bojama pločica, bez vidljivih detalja, ili sa ormarićima u kojima su sklonjeni svi neophodni predmeti, mogu se izložiti peškiri jarkih boja, poput žutih, tirkiznoplavih, zelenih ili ljubičastih, kao i šareni. Takođe, mogu se kombinovati peškiri različitih boja.

Kada je u kupatilu mnogo boja, pločice jarkih boja, zidovi sa raznovrsnim šarama, ili otvorene police gde su poređani brojni kozmetički preparati i sitnice, poželjno je da peškiri budu neutralni.

U malo kupatilo se može dodati obična visoka polica, na kojoj peškiri izgledaju organizovano i daju dodatnu boju. Sa ovom policom štedi se i na prostoru.

Dobar način da se iskoristi vertikalni prostor, posebno u malom kupatilu, su viseće korpe na zidu iznad toaleta ili kade koje mogu da se koriste za stavljanje peškira.

Hromirane korpe koje vise na zidu su odličan izbor za držanje peškira u manjim modernim kupatilima.

Peškiri se mogu smotati u rolnu. Tako savijeni mogu da se stave ispod modernog umivaonika, na drvene držače, a njihovim kombinovanjem unese boja.

Jedna od dobrih ideja za slaganje je pravljenje piramide od urolanih peškira, pri čemu treba izabrati peškire u skladu sa dekorom i bojama kupatila. Ovo je odlično rešenje za čuvanje peškira na dohvat ruke, a takođe je veoma dekorativno.

U belo kupatilo se može uneti toplina sa komadom rustičnog nameštaja. Na tri police se može staviti više peškira i sitnica za kupanje. Dizajn otvorene police omogućava brz i lak pristup peškirima.

Nema mnogo kupatila koja imaju dovoljno mesta gde mogu da se zakače peškiri. Ali, peškire možete uvek zakačiti na zidne kuke na vratima. Pričvršćivanjem tri mala peškira na unutrašnjoj strani vrata, ne samo da se koristi efikasno prostor, već se stvara i zanimljiv vizuelni efekat, ako se boja peškira uskladi sa bojom zidova.

Peškiri mogu da se zakače na zidne kuke ili na šipke predviđene za njih. Zanimljiv držač ili kuka, ili onaj jednostavnog dizajna sa peškirima istih ili različitih boja može da bude i neobičan ukras u kupatilu.

Pročitano 7619 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Peškiri u kupatilu