Odštampajte ovu stranicu
Nedelja, 31 Avgust 2014 11:42

Zavese za tuš u kupatilu Istaknut

Zavesa je praktičan dodatak na kadama i tuš kabinama, a ne mora da bude i skupa. Laka je za održavanje, a na tržištu je dostupna u raznovrsnim dezenima i bojama. U kupatilu može da bude fokusna tačka, stvori zanimljiv vizuelni efekat i unese osobenu notu.

Boja i dezen zavese za tuš zavisiće pre svega od stila uređenja kupatila i njegove dominantne boje. Najčešće se koriste grafički print, prugasti i geometrijski dezen.

Za moderan stil uređenja kupatila zavesa za tuš sa grafičkim printom je dobar izbor. Odredite slike koje želite: životinje, cveće, zvezde ili nešto apstraktno, ali uskladite slike i boje. Sa zavesama sa suviše boja izgubićete fokus koji želite da prikažete, a često ćete dobiti, čak i izgled nalik na haos u kupatilu. Ali, ako izaberete skladnu zavesu za tuš sa grafičkim printom, imaćete fascinantan, ali jeftin fokus u kupatilu.

Jednostavna prugasta zavesa je uvek dobar izbor za minimalistički stil uređenja kupatila, kao i za mala kupatila. Takođe, ova zavesa je skladna i u modernim kupatilima, a veoma fleksibilna, jer može da se kombinuje sa postojećom dekoracijom. Dostupna je u vertikalnim i horizontalnim linijama. Vertikalne linije se češće koriste, jer vizuelno povećavaju plafon.

Ako želite nešto jedinstveno i drugačije, opredelite se za retro geometrijske šare zavesa. Geometrijske šare su složenije od linija, ali jednostavnije od grafičkog printa. Česti oblici geometrijskih šara su pravougaonik, krug, trougao, petougaonik, šestougaonik i mogu da budu u različitim kombinacijama boja. Ova zavesa se uklapa u moderan, ali i rustičan ili klasičan stil uređenja kupatila.

Crvene, ružičaste, tirkizne ili marinskoplave zavese za zanimljivim dezenom oživeće kupatilo u neutralnoj boji.

Providne zavese za tuš su zanimljive, ako su izrađene od kvalitetnog nepropusnog materijala. Ove zavese su posebno skladne u kupatilu, gde su pločice u jarkim bojama ili kupatilski nameštaj u različitim bojama.

Čvrste bele tuš zavese su dobar izbor za moderna kupatila. Beli dezen na vrhu, nalik na makrame čipku ublažiće monotonost čiste bele boje, koja unosi svetlu atmosferu u prostor.

Šarena zavesa za tuš sa interesantnim dezenom, usklađena sa bojama detalja i kade stvoriće prijatan kutak u kupatilu.

Pročitano 4899 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 23 Oktobar 2019 10:36
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci