Artnit

Sreda, 02 Juli 2014 13:44

Otvorene police u kupatilu Istaknut

U uređenju kupatila otvorene police sve više postaju nezaobilazan elemenat. Otvorene police mogu da budu stilski organizator Vaših potreba u kupatilu, ali integrisane u dizajn kupatila postaju i osoben arhitektonski dekorativni elemenat.

Korišćenje svakog dela prostora je bitno u kupatilu, a posebno u malom. Zidovi pružaju mogućnost za stavljanje visokih i plitkih otvorenih polica, u raznim bojama i oblicima. Otvorene police mogu da budu izrađene od nerđajućeg čelika, stakla, metala, punog drveta, plastike ili drugih materijala koji su otporni na vlagu. Da bi prostor kupatila postao prijatan uskladite boje, oblike i materijale od kojih su izrađene otvorene police sa drugim kupatilskim nameštajem.

Ugaone police su veoma praktične i mogu da budu raznih oblika i boja, a omogućavaju da se iskoristi svaki santimetar prostora kupatila. Na ugaonu policu možete da stavite šampone i sapune, a između dva nivoa u držače brijač i četkicu za zube. Kvadratne rupe u polici omogučiće lako isticanje suvišne vode.

Da bi maksimalno iskoristili prostor u kupatilu, otvorene police za peškire, dekorativne predmete i kozmetiku postavite što više prema plafonu ili od poda do plafona. Možete ih obojiti i u neku jarku boju i tako učiniti prostor vedrim.

Dobar način racionalnog korišćenja prostora u kupatilu je viseća, zidna polica sa ogledalom na njenim vratima. Ova polica ima i otvoren deo na koji se mogu staviti razne neophodne sitnice.

Otvorena bela polica ugrađena u zid iznad kade pruža dodatni prostor za neophodne sitnice i istovremeno ga vizuelno širi. Svetle nijanse sive boje i bela boja učiniće kupatilo prijatnim mestom za opuštanje.

Deo ispod lavaboa najčešće se ne koristi u kupatilu. Ispod njega možete da stavite otvorenu policu, koja postaje praktično mesto za držanje peškira ili drugih neophodnih predmeta za kupatilo. Ako se postavi mala zavesa na ovu policu uneće se boja i tekstura ili po potrebi sakriti neugledni predmeti.

Zid na kome je nisko ili visoko postavljen vodokotlić najčešće nije iskorišćen. Na otvorenu policu na ovom zidu možete da stavite peškire, korisne sitnice i dekorativne predmete.

Umesto klasičnih kukica za peškire, stavite funkcionalnu dekorativnu otvorenu policu. Na njen gornji deo stavite ukrasne detalje ili pribor i sredstva za higijenu, a ispod okačite peškire i ogrtače.

Pročitano 7678 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 28 Septembar 2019 10:41

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Otvorene police u kupatilu