Artnit

Nedelja, 22 Juni 2014 13:22

Beli zidovi u dnevnoj sobi Istaknut

Bela boja zidova u dnevnoj sobi predstavlja savršenu osnovu za svaki stil uređenja doma, savremeni, rustični, minimalistički ili neki drugi, a nudi i mnoge opcije za dekorisanje. Beli zidovi stvaraju optičku iluziju većeg prostora, čine ga svetlijim, svežijim i mirnim, a istovremeno unose notu elegancije u enterijer doma.

Sa običnim belim zidovima, bez zavesa ili roletni na prozoru, i svetlim nameštajem neutralnih boja dnevna soba može da izgleda pomalo monotono. Da beli zidovi ne bi izgledali monotono, unesite velike detalje, kao što je kameni ili drveni okvir kamina ili ugrađene police za knjige. Umetničke slike, fotografije ili neobično ogledalo oživeće beli zid.

Prostor dnevne sobe izgleda veće ako se kombinuju bela i crna boja. Beli zidovi sa ogledalom sa crnim okvirom, slikama sa crnim ramom i belim zidnim satom sa crnim brojkama i kazaljkama, usklađeni sa belim lusterom na plafonu i belim tepihom na drvenom parketu postaju osnova moderne dnevne sobe. Crni nameštaj i beli stočić dopuniće ovu zanimljivu kombinaciju.

Bela i braon boja unose u dnevnu sobu osećaj topline i udobnosti. Klasični beli zid stvara minimalističku pozadinu za modernu svetlobraon sofu, stočić od mermera i parket od hrastovine sa tamnobraon tepihom. Bele zavese na prozoru i umetnička slika na zidu dopunjavaju ovaj prijatan minimalistički prostor.

Uz bele zidove u dnevnoj sobi akcenat tirkizne boje stvoriće fascinantan izgled dnevne sobe. Razne nijanse tirkizne boje ponavljaju se na ukrasnim jastucima na kauču. Kauč i slika u plavim nijansama na belom zidu iznad kamina uneće notu elegancije u prostor.

Ako su zidovi obloženi drvetom obojite ih u belu boju, da bi vizuelno povećali prostor koji će postati osnova za minimalističku modernu dnevnu sobu. Moderni nameštaj svetlih boja, uz belu zavesu stvara svetao prostor, a neobične tamne slike na belom zidu sa tamnim i svetlim detaljima daće ovoj dnevnoj sobi i osoben izgled.

Slojevi na slojevima belog - beli zidovi, beli nameštaj, beli stočić i beli detalji u uređenju dnevne sobe mogu da izgledaju tako vazdušasto kao da lebde. Zato je bitno da učvrstite prostor dnevne sobe sa debljim akcentom boje koji će omogućiti da bela boja sija, ali da ne blešti ili bude sterilna. U ovom enterijeru dnevne sobe, crna boja ograničava prostor sa dozom živahnih obrazaca, ali bez ičega što bi izgledalo preteško i daleko od bele boje. Tako je crna boja prisutna na belim detaljima, kao što su jastuci, pokrivač, svećnjaci i prostirka na podu. Crni ramovi slika na belom zidu unose notu suptilnosti u prostor.

Ako ste izabrali belu boju zidova zbog nedostatka novca, razmislite o farbanju akcenat zida, plafona ili lamperije u drugu boju. Na taj način oživećete prostor dnevne sobe, bez većih troškova.

Beli zidovi dnevne sobe postaju zanimljivi uz pomoć raznih tekstura. Na ovaj način prostor postaje razigraniji.

Pročitano 11054 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Beli zidovi u dnevnoj sobi