Artnit

Četvrtak, 01 Maj 2014 14:49

Ideje za uređenje malog vrta ili dvorišta Istaknut

Mali vrt ili malo dvorište može postati mesto gde može da se sedi, odmara ili druži sa prijateljima. Malo detalja uneće boju, oblike, učiniće prostor vizuelno većim i stvoriće prijatnu atmosferu u eksterijeru doma.

Mali prostor dvorišta ili vrta postaje prijatno mesto sa nekoliko detalja. Prostor se može ograničiti sandučićima sa cvećem koje dodaje boju. Obojene pergole i mala klupa daju završni pečat uređenju.

Ako nemate dovoljno prostora za sto i stolice u malom vrtu možete da postavite veću zanimljivu klupu.

Ako nema mnogo prostora u vrtu ili dvorištu za baštensku garnituru, onda izaberite garnituru koja može da se sklapa i sklanja kada se ne koristi. Minimalistička garnitura jarkih boja izgledaće zanimljivo.

Definišite ivice vrta ili dvorišta drvenom ogradom u beloj ili nekoj toploj boji da bi dobili etno izgled.

Kao i u enterijeru doma, opredelite se za svetlije zidove i podove i mali prostor izgledaće vizuelno veći. Cigle bele boje i svetlije podne pločice će zaista osvetliti prostor.

Postavljen prirodni kamen ili cigle mogu napraviti upečatljiv izgled malog dvorišta ili vrta. Napravite jednostavan krug od cigli, u čijem središtu možete da stavite šljunak. Dopunite ovaj krug malim saksijama sa biljkama, i jednom velikom u sredini u koju možete da posadite više raznovrsnih biljaka.

Ako nemate dovoljno prostora za sađenje biljaka, možete da gajite cveće u saksijama i sandučićima. Saksije različitih boja, oblika, tekstura i veličina učiniće prostor zanimljivim.

Povećajte svoj vrt stavljanjem pergola i onda zasadite puzavice, koje će uneti boju i visinu i ulepšati bilo koji neugledan zid u isto vreme. Stari gvozdeni elemenat nameštaja možete da iskoristite za vertikalnu pergolu, o koju ćete kačiti saksije sa cvećem.

Žardinjere izgledaju sjajno u malom vrtu ili malom dvorištu. Obojite žardinjere u svetle boje da bi dodali boju. Zasadite u njih razno cveće, a možete da dodate i neku puzavicu.

Stara mala kolica nisu samo praktična za prenošenje baštenskog alata, već mogu da budu i interesantan klasičan, rustičan detalj u malom vrtu ili dvorištu. U njih možete da stavite i saksije sa cvećem.

Pročitano 9671 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ideje za uređenje malog vrta ili dvorišta