Artnit

Subota, 05 April 2014 17:14

Rustični stil uređenja dvorišta Istaknut

Rustični stil uređenja svojim jednostavnim prijatnim izgledom dočarava viziju seoskog načina života u eksterijeru doma. Dvorište uređeno u rustičnom stilu odiše dorodošlicom, i pruža udobnost i toplinu. Ono postaje i zanimljiv seoski kutak u domu, kao i mesto za opuštanje i druženje.

Da biste stvorili prirodni osećaj u dvorištu koristite materijale za popločavanje koji treba da izgledaju stari ili oštećeni vremenskim prilikama. Opredelite se za prirodni, neujednačeni kamen za popločavanje, a idealno sa "zakrpama" trave i cveća koje izviruje kroz pukotine. Tamnosivi kamen za popločavanje sa svetlosivim ili belim šljunkom stvara interesantan kontrast. Zanimljive su i velike šestougaone oblikovane pločice crvenkasto-braon boje ili boje bronze. Možete čak koristiti daske kao podne obloge u delu za sedenje i kamenu stazu koja vodi do njega.

Za rustični izgled nameštaja birajte materijale kao što su drvo, pruće, platno, metal i kamen. Ništa ne treba da bude od plastike. Ako je Vaš nameštaj uglavnom od drveta, nemojte ga kombinovati sa drugim materijalima poput metala. Koristite prirodne boje, poput zelene i zemljanih. Zadržite ujednačen ton boje, i zato nemojte kombinovati, na primer svetle boje stolica sa tamnim stolom.

Jastuci, stolnjaci i prekrivači treba da odgovaraju nameštaju. Izaberite prigušene boje, bez mnogo šara.

Za osvetljenje su dobar izbor lanterne i zatvoreni svećnjaci. Solarne svetiljke će i u udaljenim delovima vrta stvoriti posebnu atmsoferu.

U uređenju dvorišta koriste se razni detalji koji nose patinu starih vremena. Predmeti, kao što su metalni i glineni ćupovi, satovi, burad, drveni sanduci unose poseban šarm u dvorište.

Biljke i cveće u velikim terakota saksijama ili drvenim sanducima uneće vedrinu u prostor dvorišta. Rustičnom stilu uređenja ne odgovaraju tropske biljke, ali su uvek dobar izbor puzavice.

Mali vodoskok ili fontana u dvorištu doprinose stvaranju mirne seoske atmosfere u dvorištu.

Pročitano 5802 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Rustični stil uređenja dvorišta