Artnit

Subota, 22 Mart 2014 17:04

Skandinavski stil uređenja terasa i balkona Istaknut

Terasa i balkon u skandinavskom dizajnu je produžetak unutrašnjeg životnog prostora i obično postoji neka vrsta kohezije između prostora. To je način povezivanja ljudi sa svim što ih okružuje, ali takođe i način otvaranja doma ka eksterijeru. Skandinavski stil uređenja je jednostavan, elegantan, minimalistički. U uređenju terasa i balkona ne koristi se ništa nepotrebno ili suvišno, samo osnovno, ali sa stilom.

U skandinavskom stilu uređenja dominiraju bela boja i sive nijanse.

Uređenje terase ili bakona u skandinavskom stilu, ne znači samo strogo uređenje prostora crnom i belom bojom. Svetlom dekoru mogu da se dodaju smele i jarke boje - ljubičasta, plava, zelena, žuta sa detaljima, kao što su jastuci, prekrivači, prostirke, stolnjaci.

Elegantan i jednostavan nameštaj naglašava otvorenost prostora. Materijal koji je najviše prisutan je prirodno drvo, ali dobro izgledaju i shabby chic i pleteni nameštaj.

Zelenilo je dosta prisutno u skandinavskom stilu uređenja. Cveće može da se posadi u betonske saksije ili stavi u pletene korpe.

Lampioni, svećnjaci, fenjeri, svetiljke koji prate skandinavski stil ostalih elemenata na terasi ili balkonu stvaraju prijatnu atmosfeu u večernjim satima.

Veće terase i balkoni mogu postati mesto za zabavu i povremena okupljanja. U tom slučaju izgledaju kao bilo koja druga prostorija u domu, ali sa više prozora i obično više saksija sa biljkama.

Pročitano 3847 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 01 Avgust 2019 10:28

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Skandinavski stil uređenja terasa i balkona