Artnit

Subota, 01 Februar 2014 17:10

Dizajn zavesa za dnevnu sobu Istaknut

Za dnevnu sobu idealno rešenje su zavese koje propuštaju mnogo svetla. Ali, zavese ne treba da budu samo funkcionalne, one su i bitan elemenat u stvaranju osobenog stila i ambijenta enterijera dnevne sobe. Tako zavesa u skladu sa dizajnom sobe izgleda atraktivnije. Kombinovanjem boja, dezena, tekstura zavesa sa bojama, dezenom ili teksturom na podu, zidu ili nameštaju u dnevnoj sobi stvara se uvek zanimljiv izgled dnevne sobe.

Braon zavesa sa cvetnim motivom krem boje je idealan izbor za dnevnu sobu sa drap ili krem sofom. Ako se dezen zavese uskladi sa dezenom sofe stvara se skladan elegantan izgled dnevne sobe.

Ako u dnevnoj sobi dominiraju bela i crna boja zavesa sa cvetnim motivom može da unese vedrinu u enterijer. Cvetni motiv daje elegantnu i modernu notu. Crne šare, a posebno ružičaste šare oživeće prostor. Saksija ili vaza sa cvećem dopuniće ambijent.

Kauč presvučen tkaninom sa grafičkim printom i cvetne zavese u istoj paleti boja postaju neobična skladna celina u boemskom stilu uređenja dnevne sobe.

Ako je nameštaj u dnevnoj sobi bele boje zavesa ne mora da bude iste boje. Obična bela zavesa može da bude dobar izbor, ako ima teksturu koja je u skladu sa teksturom nameštaja ili tepiha.

Obična bela prozračna zavesa je uvek dobar izbor za dnevnu sobu, posebno za onu u kojoj nema dovoljno prirodnog svetla.

U modernu minimalistički uređenu dnevnu sobu prozračna zavesa u crvenoj i beloj boji unosi harmoničnu atmosferu u prostor.

Zavesa tople narandžaste nijanse sa veselim geometrijskim dezenom unosi toplinu i daje poseban šarm dnevnoj sobi.

Dnevnu sobu u kojoj dominira siva boja oživeće siva zavesa sa zanimljivim geometrijskim dezenom. Ova zavesa unosi razigranost u prostor i eleganciju.

Pročitano 12728 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 16 Januar 2019 11:47

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dizajn zavesa za dnevnu sobu