Artnit

Petak, 01 Juni 2018 12:05

Staklene police za sobne biljke Istaknut

Staklene police u enterijeru doma izgledaju impresivno i mogu se uskladiti sa svakim stilom uređenja. Na njih se mogu staviti samo saksije sa sobnim biljkama ili u kombinaciji sa zanimljivim ukrasima. Posebno su dobar izbor za sobne biljke kojima je potrebno mnogo svetlosti, a istovremeno treba da budu zaštićene od jakog podnevnog sunca.

Staklene police za sobne biljke mogu da budu različitih dimenzija i debljine stakla, kao i oblika, nisu skupe i mogu se izrezati i kod staklara. Jednostavna polica može da bude staklena ploča na kojoj su probušene jedna ili dve rupe, kroz koje se provuče plastična traka, ispletena traka ili tanak konopac na kojoj može da visi. Za pričvršćivanje staklene police se koriste i kablovi koji su spojeni na plafon ili specijalni skriveni držači.

Staklena polica za sobne biljke i cveće je dobar način organizovanja zelenog ugla sa minimalnim korišćenjem prostora. Na zid može da se stavi jedna ili više staklenih polica za smeštanje saksija sa sobnim biljkama, ali po mogućnosti što bliže prozoru. Takođe, staklene police mogu biti pričvršćene u otvoru prozora, a ako su prozirne neće ometati ulazak sunčeve svetlosti u prostoriju. Za stvaranje posebnog vizuelnog efekta mogu se postaviti fluorescentna svetla i urediti saksije na različitim nivoima.

Na staklenim policama sobne biljke okružene ukrasima poput male slike i sata mogu da budu zanimljiv akcenat na zidu. Biljke puzavice i penjačice stvaraju zanimljiv vizuelni efekat u svakom prostoru i mogu da se malim trakama selotejpa pričvrste na zid, oko okvira slike, uz otvor vrata i prozora, a mogu i slobodno da padaju.

 

Pročitano 2911 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 19 Oktobar 2020 10:54

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Flora doma Staklene police za sobne biljke