Artnit

Ponedeljak, 12 Mart 2018 11:45

Stari bicikl sa cvećem - neobičan ukras u vrtu i dvorištu Istaknut

Stari bicikli kada sa njih počne da otpada boja, nagriza ih rđa ili im čak nedostaju neki delovi postaju zanimljivi ukrasi u vrtu i dvorištu. Mogu se obojiti, a na njihove žice dodati ukrasna stakla ili jednostavno koristiti kao žardinjere ili postolja za saksije i korpe sa cvećem. U kombinaciji sa mirišljavim šarenim cvećem daće vrtu i dvorištu novi izgled i uneti notu nostalgije.

Iako stari bicikl nije dobro očuvan ili čak nema ni točkove može jednostavnim čišćenjem i bojenjem dobiti novi sjaj i namenu. Postupak obrade bicikla je jeftin i lak. Uklonite kablove sa bicikla, ostavite ili uklonite gume, a zatim išmirglajte ram. Pošto ga očistite ofarbajte ga akrilnom farbom u boji, a može se koristiti i auto sprej. Kada se ofarba jarkom bojom, kao što su crvena, plava ili narandžasta postaje originalan i zanimljiv akcenat u vrtu ili dvorištu. Za vintage izgled bicikla dobar izbor je bela boja i pastelne boje kao što su tirkizna, nežna ružičasta ili žuta. Cveće će izgledati veoma lepo u biciklističkim korpama.

Stari bicikl naslonjen na drvo ili zid je odlično postolje za saksije i korpe sa petunijama ili drugim cvećem u raznim bojama. Bicikl se takođe može i okružiti vegetacijom.

Može se iskoristiti i dečji bicikl u dekoraciji vrta ili dvorišta. Da bi se dobio najbolji vizuelni efekat dovoljno je da se u jarku boju ofarba ceo bicikl ili samo gume i okače saksije i korpe sa dosta cveća.

U veći prostor vrta ili dvorišta mogu da se stave i dva bicikla. Oni se mogu spojiti dvema većim drvenim žardinjerama, a sve ih zatim osvežiti neutralnim ili vedrim bojama.

Možete koristiti i model starog bicikla od kovanog gvožđa u manjim dimenzijama od uobičajenih, što je naročito praktično ako imate malo prostora u vrtu ili dvorištu. Na njega mogu da se stave korpe ili saksije sa cvećem.

 

Pročitano 6615 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 24 Mart 2019 12:17

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Flora doma Stari bicikl sa cvećem - neobičan ukras u vrtu i dvorištu