Artnit

Utorak, 06 Januar 2015 12:06

Dekorisanje doma suvim cvećem Istaknut

Suvo cveće je uvek zanimljiv detalj u domu. Iako suvo cveće nije sveže i dalje je lepo i može da stvori veoma upečatljiv utisak u malom prostoru doma. Sa druge strane suvo cveće je i otporan ukras, koji ne zahteva negu.

Idealni cvetovi za sušenje su ruže, suncokreti i dalije. Lavanda je posebno omiljena zbog prijatnog aromatičnog mirisa svog cveta.

Samo zato što se buket ruža osušio, ne znači da mu je oduzeto mnogo od njegove prirodne lepote. Uvek možete dobiti veoma zanimljiv detalj za nekoliko dana, ako prosipate vodu iz vaze u kojoj stoji buket svežeg cveća. Ali, ako se neki cvet savija, izvadite buket i okačite ga da visi naopako, dok cvetovi ne budu potpuno suvi.

Reciklirano staro cveće možete lako da pretvorite u venac, ako nabavite zanimljivu osnovu. Dodajte vrpcu, grančice ili bilo koji drugi prirodan komad da bi stvorili lep, organski ukras za dom. Vence možete da okačite na prozore, vrata ili zid.

Umesto da skinete konce sa venaca sušenog cveća, ostavite ih da vise ili od njih stvorite zanimljive oblike. Ovi venci će biti interesantan ukras za vrata, kuhinjske elemente ili prozor.

Svečani sto se može ukrasiti suvim grančicama, laticama cveća ili bobicama. Načini grupisanja su razni - na centar stola, pored tanjira i čaša, u nekoj vazi ili dubokoj posudi.

Kada se pomešaju mirisi eteričnog ulja i suvog cveća stvara se neobična mirisna atmosfera u prostoru. Dodavanjem osušenih latica nekim svežim začinskim biljkama i organskim uljima dobićete jednostavno brzu aromaterapiju. Aranžman koji ste kreirali stavite u korpu ili posudu i dobićete ne samo lep pribor već će i Vaš dom prijatno da miriše.

Presovani suvi cvetovi, koji su i uramljeni su uvek zanimljiva dekoracija za zidove. Suvo cveće je jednostavno lepo i dobro se uklapa u vintage i rustični stil uređenja.

Pročitano 6926 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Flora doma Dekorisanje doma suvim cvećem