Odštampajte ovu stranicu
Nedelja, 23 Juni 2019 10:41

Boja kapućina - kafa sa mlekom Istaknut

Boja kapućina ili kafa sa mlekom je uključena u neutralni spektar, ali mnogi dizajneri enterijera je određuju kao topliju boju upoređujući je s pićem po kojem je i dobila ime. Ova boja je svetla nijansa braon boje (kafe), koja se kombinuje sa belom bojom (mlekom) i u enterijeru doma stvara smiren efekat, udobnost, toplinu i harmoniju. Sa ovom bojom se može urediti svaki deo doma u bilo kom stilu.

Boja kapućina se lako uklapa s drugim bojama i zato odgovara raznim teksturama nameštaja i ukrasnim detaljima. Može se naći u bilo kom materijalu za opremanje doma, od pločica do kuhinjskih fontova, radnih ploča ili tkanina. Takođe, može da bude detalj koji će uneti notu smirenosti posebno ako su glavni detalji upečatljivi.

U dnevnoj sobi boju kapućina možete koristiti na svim elementima: podu, zidovima, nameštaju, tekstilu, a posebno se dobro uklapa sa svim drvenim tonovima.

Boje kapućina se koriste često u kuhinji. Zidovi ili kuhinjski nameštaj u ovoj boji stvara dobro raspoloženje.

U spavaćoj sobi boja kapućina unosi notu elegancije i pomaže u normalizaciji sna. Uz detalje boje čokolade i limete stvara se veoma prijatan prostor.

 

Pročitano 4931 puta
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci