Artnit

Sreda, 31 Januar 2018 12:02

Upotreba kože u enterijeru doma Istaknut

U uređenju enterijera doma, naizgled nijedan materijal nije prilagodljiviji od kože. U zavisnosti od toga kako se ona koristi, može dodati ženski ili muški osećaj u prostor, savremenu eleganciju ili bezvremenu estetiku. Sa širokim rasponom boja, oblika, formi i tekstura, koža može odgovarati svim zahtevima stila uređenja i prostora. Poslednjih godina je veoma popularan materijal veštačka koža koja unosi obilje tekstura u enterijer doma.

Najbolji način za dekoraciju kožnog nameštaja je kombinovanje sa komadima nameštaja u grupe koje se uglavnom sastoje od tapaciranog nameštaja. Previše kože može učiniti da soba izgleda "hladno", a kako bi se to izbeglo, stavite jedan osoben kožni komad u sobu i ukrasite ga jastucima sa zanimljivim dezenom koji donose dezen i boje u sobu. Bledi akcenti poput belih, krem ili svetloplavih ukrasnih jastuka ili tepiha i ukrasa mogu "omekšati" izgled tamne kože.

Kreveti postavljeni kožom mogu da budu centralne tačke u ambijentu spavaće sobe industrijskog, skandinavskog ili boho stila uređenja. Klasične kožne teksture se mogu dodati i kreiranjem kožnog uzglavlja kreveta od kožnih traka. Crna ili braon boja uzglavlja će uneti elegantnu notu u prostor.

Dobra kožna stolica ili fotelja je savršeni komad nameštaja, ako ne možete priuštiti kožnu sofu. Stolice ili fotelje su mnogo pristupačnije i biće bezvremenske u dnevnoj sobi, bez obzira da li je vaš kauč ružičaste, plave ili žute boje. Kožne fotelje ili stolice sa podnim lampama mogu da stvore udoban prostor za čitanje. Beli ukrasni jastuk i pletena komoda za sitnice dopuniće ovaj prostor.

Kožni otomani i taburei, takođe mogu predstavljati idealan dodatak bilo kom prostoru, kako u enterijeru tako i eksterijeru. U zavisnosti od boja, tekstura i izgleda nameštaja, svaki komad nameštaja može biti uklopljen sa postojećom dizajnerskom šemom na savršen način.

 

Pročitano 3278 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 01 Februar 2018 11:58

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Upotreba kože u enterijeru doma