Artnit

Petak, 05 Januar 2018 12:19

Braon tepih unosi toplinu i eleganciju u dom Istaknut

Braon tepih je popularan izbor za enterijer doma, a posebno za dnevnu sobu jer može da se uskladi sa skoro svakim stilom uređenja. Dodavanje braon tepiha u prostoriju znači unošenje raskošne elegantne note, a pošto je braon boja neutralna ne postoji ni ograničenje u izboru boja u enterijeru. Takođe, ovaj tepih pruža oslobađanje od naporne rutine čestog čišćenja. Ako se dobro uskladi sa ostalim elementima u dekoraciji uneće toplinu.

Dizajn zida zavisi od braon tepiha i stila uređenja dnevne sobe. Možete staviti tapete ili obojiti zidove u bojama i dezenima koji povećavaju lepotu tepiha na podu. Braon tepih u sobi uređenoj u viktorijanskom stilu izgleda otmeno sa drvenim panelima ili tapetama sa teksturom, kao zidnim dekorom. Za savremeni stil uređenja sobe uz braon tepih svetle i jarke boje zidova i tapeta su uvek dobar izbor.

Stil i boja nameštaja treba da dopunjuju braon tepih. Ovaj tepih izgleda izuzetno lepo sa viktorijanskim nameštajem ili nekim modernim komadima nameštaja koji su veliki, sa izraženim oblikom i imaju istaknute elemente dizajna. Svetle boje nameštaja izgledaju dobro, ali i narandžasta, tamnoplava, žuta, braon, crna, zelena i crvena boja uz braon tepih.

Braon boja tepiha može da stvori monoton i taman izgled prostora kada se ne uskladi dobro sa nekim nivoom osvetljenosti. Za prozračniji, svetliji izgled mogu se dodati neke bogate tkanine sa živopisnom temom, tako da soba izgleda veselo i sveže sve vreme. Zavese, ukrasni jastuci, pokrivači u svetlim tonovima osvetliće prostor, a u jarkim bojama kao što su fuksija, žuta, narandžasta uneće vedrinu.

Braon tepih izgledaće sofisticirano kada je osvetljen lepim lusterom, stonom lampom, zidnom lampom ili prirodnim svetlom koje dopire kroz visoki prozor u trpezariji ili dnevnoj sobi.

Ako želite da dodate braon tepih u sobu, ali postojeći nameštaj i neki drugi elementi ne izgledaju skladno sa njim, jednostavno rešenje je dodavanje nekih prostirki sa zanimljivim dezenima i u koordinaranim bojama. Uz viktorijanski stil uređenja uklopiće se prostirke sa šarenim cvetnim dezenima, a uz savremeni stil prostirke sa geometrijskim dezenima i onima u jarkim bojama. Takođe, prostirka se može uskladiti i sa bojom kauča ili fotelje.

 

Pročitano 2751 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 04 Decembar 2019 11:39

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Braon tepih unosi toplinu i eleganciju u dom