Artnit

Nedelja, 12 Novembar 2017 11:54

Dekoracija dnevne sobe sa zlatnim kaučom ili sofom Istaknut

Zlatni kauč ili sofa izgleda kao idealna fokusna tačka za elegantan, sofisticiran izgled dnevne sobe. Međutim, dekorisanje oko zlatnih tonova može predstavljati veliki izazov. Kako bi izabrali dizajn i paletu boja, odredite prvo da li želite da se zlatan kauč ili sofa izdvoji ili da se uklopi u okolinu.

Zlatna boja kauča ili sofe može da bude inspiracija za monohromatski izgled dnevne sobe, u kojoj će upotreba zlatnih tonova uneti notu luksuza. Na primer, zidovi mogu da budu u zlatnoj boji nekoliko nijansi tamniji ili svetliji od sofe, a tepih ili ćilim da imaju sličnu nijansu. Kada su u pitanju detalji kao što su zavese i ukrasni jastuci, držite se iste porodice boja. Međutim, da bi se dodala dimenzija u sobu, trebalo bi da izaberete tamniju nijansu koja će se koristiti umereno. Crni ili čokoladnobraon akcenti pružiće sofisticiran, moderan izgled sobi ukrašenoj zlatnim tonovima. Možete iskoristiti ukrase koji kombinuju zlato i odabran sjajni akcenat, ili koristiti tamnu boju za ostale komade nameštaja u sobi.

Za suptilan, klasičan izgled dnevne sobe okružite zlatni kauč ili sofu neutralnim nijansama koje omogućavaju toplim tonovima da se istaknu. Počnite sa neutralnom bojom za zidove, a umesto bele boje odlučite se za meku krem boju ili boju slonovače. Ako je soba veća, a vi više volite tamniju boju na zidovima, žutomrka ili sivo-braon boja je atraktivna alternativa. Tepih, ukrasni jastuci, zavese mogu da budu u tamnim neutralnim bojama, poput čokoladnobraon ili ugljen sive boje. Korišćenjem neutralne boje u ostatku sobe zlatna sofa postaje fokusna tačka, ali takođe omogućava da se unesu akcentne boje u bilo kojoj nijansi. Dodajte, na primer, crvene ukrase za topao izgled ili hladno sive ukrase za sofisticiran izgled dnevne sobe.

Za živopisan izgled dnevne sobe, okružite zlatni kauč ili sofu sa bojama koje imaju slične podtonove. Pošto je zlatna topla boja, druge tople boje stvoriće prijatan, ali i atraktivan izgled dnevne sobe. Crvene i narandžaste nijanse su dobar izbor, a za zidove bogata terakota ili boja opeke. Prostor će se osvetliti ukrasnim jastucima ili tepihom u nijansama bundeve ili paradajza. Boja plavog patlidžana takođe dobro funkcioniše uz zlatnu sofu. Neutralni tonovi, kao što su krem, žutomrka ili braon uneće balans u dnevnu sobu.

Za upečatljiv, sofisticiran izgled dnevne sobe, zlatni kauč ili sofa se kombinuju sa kontrastnim bojama. To znači korišćenje boja koje su suprotne boji zlata ili žutoj boji, kao što su plava i zelena. Da bi dizajn ostao elegantan, držite se daleko od sjajnih nijansi, poput kobalt plave, koja se može "takmičiti" sa zlatnim tonovima sofe. Umesto toga, probajte prigušene nijanse, kao što su različak, plavo-siva, žalfija ili maslina. Uključite i neutralne akcente, kao što su zavese boje slonovače ili fotelju čokoladnobraon boje da bi osvetlili i uneli dimenziju u dnevnu sobu.


 

Pročitano 3362 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 21 Novembar 2019 14:15

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekoracija dnevne sobe sa zlatnim kaučom ili sofom