Artnit

Utorak, 10 Oktobar 2017 10:59

Meko opremanje doma - tekstil za domaćinstvo Istaknut

Meko opremanje u šta spada tekstil za domaćinstvo danas ima ključnu ulogu u uređenju enterijera doma. Tekstil za domaćinstvo, koji se često naziva mekim nameštajem obuhvata tkanine koje se koriste u domu i čine život ugodnijim i lakšim. Tekstilni proizvodi koji doprinose atmosferi i udobnosti doma uključuju tepihe i prostirke, draperije, zavese, tkanine za tapaciranje, posteljine, čaršave, jastučnice, dušeke, ćebad, pokrivače, ukrasne jastuke, peškire, krpe, stolnjake, zavese za tuširanje i kupatilske komplete.

Meko opremanje se često koristi u spavaćoj sobi i dnevnoj sobi, ali se zaista može koristiti i u svakom delu doma. Tekstil za domaćinstvo treba jednostavno da prikazuje Vaš stil uređenja i celokupnu ličnost, a boje i dizajn tkanina treba lako da se povežu sa ostalim dekorom prostora koji se uređuje. Da biste uživali u luksuznom izgledu dnevne sobe, potrebno je da izaberete najkvalitetniji tekstilni materijal, uključujući zavese, jastuke i druge materijale.

Posteljina za krevet obično uključuje čaršav, pokrivač za krevet, ukrasne jastuke i jastučnice. Uobičajeno je da pokrivač bude stavljen preko kreveta kada se ne spava na njemu. Zbog toga možete lako spojiti ovaj materijal sa istom tkaninom koja se koristi za zavese. Na taj način stvara se prijatan i udoban prostor u spavaćoj sobi.

Stolnjaci su svakako najznačajniji tekstilni proizvod u trpezariji. Oni obično uključuju podmetače za stolove i salvete. Boja stolnjaka treba da dopunjuje postojeći porcelan, a takođe može da bude i neutralna jer će se lako uskladiti sa novim. Jedna od najpopularnijih dekorativnih ideja je da se tkanina tapacirunga stolica ili zavesa sjedini sa stolnjakom.

Tapacirung je vrsta materijala koja se obično koristi za pokrivanje delova nameštaja, kao što su na primer kauči, sofe ili fotelje i stolice. Te tkanine mogu da budu u različitim teksturama i bojama. Međutim, važno je da tapacirung dopunjuje boju zavesa i zidova sobe. Izaberite materijale koji su jednostavni za održavanje.

 

Pročitano 2104 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Meko opremanje doma - tekstil za domaćinstvo