Odštampajte ovu stranicu
Subota, 30 Septembar 2017 11:06

Dekorisanje dnevne sobe sa policama iznad kauča ili sofe Istaknut

Polica iznad kauča ili sofe može stvoriti prijatan vizuelni efekat u dnevnoj sobi. Slučajno postavljanje nekoliko omiljenih predmeta na policu ne predstavlja dobar dizajn, ali dobro planirana polica je rezultat prikazivanja ukrasnih predmeta u atraktivnom rasporedu koji će ulepšati uređenje dnevne sobe i njenu šemu boja.

Dekorativni predmeti na polici iznad kauča ili sofe moraju biti odgovarajuće veličine u odnosu na veličinu police. Na primer, predmeti koji se izvlače izvan ivice polica su preveliki i mogu izgledati kao da će pasti, a nasuprot tome predmeti koji su premali za policu mogu izgledati patuljasti i teško ih je videti iz cele sobe. Pored toga, treba uzeti u obzir i veličinu sobe kada se biraju dekorativni predmeti kako bi bili u prijatnom proporcionalnom prostoru. Na primer, u velikoj dnevnoj sobi sa visokim plafonima potrebno je nekoliko visokih predmeta za policu koji dopunjuju njene arhitektonske karakteristike.

Da bi se stvorila prijatna harmonija u dnevnoj sobi kada se biraju predmeti za policu treba uvek imati u vidu stil uređenja i postojeći dekor. Na primer, vaza od školjki, korali ili uramljena slika sa plaže su dobar izbor za mediteranski stil udeđenja, a za rustični stil uređenja više odgovara figura medveda, vaza od terakote ili stari fenjer. Balansiranje vizuelne težine predmeta polica takođe doprinosi harmoniji dizajna. Na primer, stavite visoku vazu na sredinu police, saksije sa biljkama na jednu stranu i uramljenu sliku na suprotnom kraju police. Estetski ugodan prikaz police nastaje i postavljanjem viših dekorativnih predmeta pozadi, zatim srednje veličine, a ispred manjih predmeta.

Dodajte kohezivnost i kontrast na polici sa bojom. Crna polica ukrašena belim predmetima na braon zidu dodaje kontrast i vizuelnu kohezivnost iznad kauča ili sofe. Takođe, možete koristiti boje tapacirunga kauča, sofe ili ukrasnih jastuka kada birate predmete. Osim toga, izaberite razne dekorativne predmete sa teksturama da biste povećali vizuelni efekat police. Predmeti napravljeni od drveta, kamena, papira, stakla, keramike i metala pružaju zanimljiv vizuelni efekat. Cveće, zelenilo, šišarke ili školjke dodaju prirodne elemente.

 

Pročitano 3322 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 10 Oktobar 2020 10:58
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci