Artnit

Utorak, 05 Septembar 2017 10:28

Usklađivanje boja ukrasnih jastuka i zavesa Istaknut

Ukarasni jastuci u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi mogu da doprinesu stvaranju željenog ambijenta bez troškova zamene nameštaja. Bez obzira da li su na sofi ili fotelji u dnevnoj sobi ili predstavljaju vizuelno žarište spavaće sobe, oni su važan deo palete boja u prostoru. Kada su dobro usklađeni sa zavesama, pomažu u stvaranju koherentne i sofisticirane palete boja prostorije.

Najjednostavniji način usklađivanja ukrasnih jastuka i zavesa je korišćenje iste tkanine. Ako tkanina koja se koristi za tretman prozora predstavlja prepoznatljiv i šareni obrazac, upotreba iste tkanine za ukrasne jastuke će pomoći u objedinjavanju šeme boja u prostoriji, naročito ako su zavese i ukrasni jastuci na suprotnim stranama sobe.

Ako je zavesa jednobojna, boja ukrasnog jastuka može da bude slična, ali ne i identična. Sive zavese, na primer mogu da budu usklađene sa jastucima tamnije ili svetlije nijanse sive boje, ali i sa sivim dezenom.

Ukrasni jastuci i zavese mogu se uskladiti upotrebom komplementarnih boja. Kontrast između ovih boja stvara vizuelni efekat. Ako su zavese tamnoplave boje, na primer ukrasni jastuci narandžaste boje ili sa narandžastim dezenom biće dobar izbor. Korišćenje različitih boja i dezena ukrasnih jastuka oživeće prostor.

Uparivanje boja ukrasnih jastuka sa neutralnim bojama zavesa, kao što su bela, sivo-bela, siva, bež ili braon, možda je najlakši način za usklađivanje ukrasnih jastuka i tretmana prozora. Ovde će tretman prozora delovati kao podrška za jarke boje. Ako je tapacirung u sobi takođe neutralan, ukrasni jastuci će sigurno biti u centru pažnje.

Zavese i ukrasni jastuci se mogu uskladiti pomoću trećeg elementa u sobi. Vizuelno interesantna tkanina za tapaciranje koja se koristi na sitnim komadima nameštaja u sobi, kao što su stolice, fotelje ili tabure ističu boju kada se tkanina koristi i za ukrasne jastuke, posebno ako tkanina dopunjuje boju zavesa.

 

Pročitano 3156 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Usklađivanje boja ukrasnih jastuka i zavesa