Artnit

Ponedeljak, 19 Juni 2017 11:14

Dnevna soba u braon i bež boji Istaknut

Kombinacija braon i bež boje daje neograničene mogućnosti za dizajniranje enterijera dnevne sobe u gotovo svakom stilu uređenja. Osnovna prednost korišćenja kombinacije ovih boja u dnevnoj sobi je da uvek ima veliki konačan rezultat i stvara mirnu i prijatnu atmosferu. Naravno, treba biti oprezan u uređenju dnevne sobe da se ne pretera sa tamnim nijansama posebno braon boje, jer dnevna soba može da izgleda suviše sumorno.

Za elegantnu dnevnu sobu treba izabrati tamne nijanse braon boje kao akcenat ili ih koristiti kao savršenu pozadinu za svetlije nijanse bež boje. Na primer, sofa, stočić za kafu ili police u tamnobraon boji u kombinaciji sa bež tepihom i bež zavesom, stvaraju posebnu atmosferu u dnevnoj sobi.

Braon boja se savršeno uklapa sa bež bojom, a njihova kombinacija izgleda veoma elegantno, ali mogu da se koriste i kao posebne boje. Braon zid u dnevnoj sobi bi bio prikladan u prostranim, dobro osvetljenim prostorijama, jer vizuelno smanjuje prostor, a bež nameštaj će osvetliti prostor.

Bež zidovi i braon nameštaj su klasična kombinacija u dnevnoj sobi. Oni će osvetliti dnevnu sobu sa tamnobraon kožnim nameštajem i braon podom.

Kombinacija braon i bež boje se lako usklađuje sa različitim nijansama plave, zelene, ljubičaste, crvene, narandžaste, bele ili ružičaste boje. Unošenjem jarkih boja poput narandžaste kroz detalje, kao što su na primer ukrasni jastuci ili stočić prostor dnevne sobe postaje vedriji.

Najpopularnije nijanse braon boje koje izgledaju elegantno i sofisticirano su kakao, čokolada, cimet i prirodno drvo. Kakao je jaka boja i idealna kao akcenat. Čokoladne nijanse su neverovatno umirujuće u kombinaciji sa bež bojom. Mekoća cimet braon boje dodaje toplinu u dnevnu sobu i slaže se veoma dobro sa svim nijansama bež boje, a za romantični dodir može da se kombinuje sa najsvetlijim bež nijansama. Prirodne nijanse drveta će uvek biti dobar izbor za kombinovanje sa bež nijansama. U većini slučajeva svi komadi nameštaja u dnevnim sobama uređenim u braon i bež boji su napravljeni od prirodnog drveta, što daje posebnu suptilnost.

 

Pročitano 5811 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 29 Avgust 2019 11:11

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dnevna soba u braon i bež boji