Artnit

Sreda, 14 Juni 2017 10:56

Usklađivanje boje tepiha sa bojom zidova Istaknut

Zidovi i podovi zauzimaju najveći prostor u domu, a njihove boje određuju i osnovni ton sobe. Boje zidova i tepiha treba da se dopunjuju i stvaraju harmoničan, uravnotežen izgled, istovremeno pružajući osnovnu pozadinu za nameštaj i ukrase.

Izbor u okviru iste grupe boja omogućava harmonično uskalađivanje boja tepiha i zidova. Tople nijanse tepiha i zidova stvaraju osećaj udobnosti, dok hladne boje stvaraju osećaj prostranosti. Ali, možete mešati tople i hladne nijanse na zidovima i podovima.

Neutralne boje su dobar izbor za tepihe, jer omogućavaju veću fleksibilnost u izboru boje zidova. Raznobojne neutralne boje tepiha sa malim šarama ili mrljama su dobar izbor, a jedna od boja ili šara može biti boja zida. Najčešća raznobojna neutralna boja je bež tepih sa svetlim ili tamnobraon mrljama. Ovaj tepih dopunjuje niz toplih neutralnih boja zidova, kao što su pšenica, žutomrka, kafa, sive nijanse i prigušeni braon tonovi.

Jake nijanse za naglašavanje zidova uključuju jarkonarandžastu, burgundi, čokoladnobraon i ugalj sivu boju. Tepih u više boja uz zidove ovih boja stvara razigrani prostor.

Pravilo od tri skladne vrednosti grupisanja boja u enterijeru stvara harmoničan izgled. Tri koordinirajuće boje se koriste na najvećim površinama ili oblasti u prostoriji, kao što su zidovi, podovi i prozori. Ako je na primer tepih teget, opcije uključuju jednobojne boje, kao što su svetloplavi zidovi i srednje plavi, bele šare ili cvetni uzorak na zavesama.

 

Pročitano 3448 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Usklađivanje boje tepiha sa bojom zidova