Artnit

Nedelja, 11 Juni 2017 10:53

Boje zavesa i draperija uz sive zidove Istaknut

Kao i svaka neutralna boja, siva boja se dobro uklapa sa bilo kojim stilom uređenja. Zato što nije ni previše topla ni previše hladna boja, stvara svež, umirujući prostor. Prvi korak u izboru zavese i draperije za sobu sa sivim zidovima podrazumeva identifikaciju nijanse sive boje. Siva boja ima tri glavne nijanse: toplu, plavu i zelenu.

Zelena boja zavesa i draperija osvežava svaki zid u toplosivoj boji. Maslinastozelene zavese obezbeđuju prirodni kontrast sa toplim sivim zidovima. Uz tamne tople sive zidove, nana zelene zavese dodaju neočekivanu svežinu. Intenzivnozelene zavese ili roletne oživeće prostor, posebno kada se dodaju i svetlozeleni ukrasni jastuci, tapacirane stolice ili zelene sobne biljke.

Svetli topli sivi zidovi mogu se kombinovati sa crvenim ili narandžastim zavesama od teškog brokata i tako uskladiti i sa narandžasto-braon drvenim podovima. Žute zavese su dobar izbor za tamne tople sive zidove, a povezane sa žutim ukrasnim jastucima i ukrasima stvoriće i vedru, svetlu atmosferu u prostoru.

Braon-crvene ili ljubičasto-plave zavese upotpunjuju plavo-sive zidove i mogu dobro da se usklade sa drvenim podovima i ukrasima bronzane ili zlatne boje. U spavaćoj sobi ova kombinacija boja unosi mir i toplinu.

Crvene zavese dopunjuju zeleno-sive zidove, posebno kada je uključen crveni akcenat stolica. Zavese sa zeleno-sivim, violet-sivim ili narandžasto-braon dezenom razigraće prostor, a zavese u tamnoj boji šljive uneće eleganciju u prostor sa sivo-zelenim zidovima.

 

Pročitano 5096 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 28 Avgust 2019 11:02

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boje zavesa i draperija uz sive zidove