Odštampajte ovu stranicu
Subota, 06 Maj 2017 11:09

Boje zavesa uz bele zidove u dnevnoj sobi Istaknut

Beli zidovi nude čistu svežu pozadinu za sve dekore u domu. Oni omogućavaju da se doda stil i blesak boja na dekor sa zavesama u tkaninama u bilo kojoj boji, dezenu ili teksturi. U uređenju dnevne sobe veoma je bitno usklađivanje zavesa i sa nameštajem.

Bela zavesa pored belog zida stvara čist, svetao i privlačan prostor. Jednostavna bela zavesa propušta najveću količinu sunčeve svetlosti, stvara prozračan, svetao prostor, kao i sofisticiran izgled u svakoj prostoriji doma.

Bela zavesa se može omekšati sa teksturom. Gruba vlakna pamuka, lana ili vune mogu stvoriti prirodan osećaj, a od satena ili markizeta su glatki i mogu da imaju zanimljivu teksturu.

Tamne zavese u kombinaciji sa belim zidovima stvaraju kontrast i središte prostora. Što je prostorija više neutralna tamne zavese je višu ističu, stvarajući raznovrsnu tamnobelu pozadinu koja je elegantna. Umesto crne opredelite se za tamnije nijanse plave ili boje uglja.

Za skladan izgled prostora, dezen zavese treba da sadrži bar malo bele boje. Uz bele zidove uvek je dobar izbor zavesa sa belom pozadinom. Dezeni poput pruga riblje kosti ili geometrijski su odličan način da se unese razigranost u neutralnu prostoriju.

 

Pročitano 3796 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 19 Septembar 2020 11:17
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci