Odštampajte ovu stranicu
Ponedeljak, 01 Maj 2017 11:07

Unošenje sofisticiranih tonova u dnevnu sobu sa kožnim kaučom ili sofom Istaknut

Kožni kauč i sofa mogu da se lako uklope u bilo koji enterijer ili stil uređenja, a pošto su obično veliki, udobni i klasični veoma su čest izbor za uređenje dnevne sobe. Obično njihove tamne, bogate boje mogu da učvrste dizajn dnevne sobe i dodaju eleganciju, ali istovremeno mogu stvoriti taman, hladan i monoton prostor. Uz malo ideja dnevna soba sa kožnim kaučom ili sofom može da dobije zanimljiv i sofisticiran izgled, a i da postane topao i prijatan prostor.

Beli, bež ili krem zidovi su jak kontrast sa tamnobraon, zelenom, crvenom ili crnom kožom. Prostor će biti uravnotežen sa zidovima zelene, plavo-sive, zlatne, boje ćilibara, meke žalfije ili svetlije nijanse mekog kajmaka.

Da prostor u dnevnoj sobi ne bi izgledao previše muški, ne treba upariti kožni kauč ili sofu sa drugim kožnim nameštajem. Komadi drugog nameštaja ne mora da budu napravljeni od istog materijala ili čak da imaju istu boju. Fotelja od blažih materijala poput pamuka ili meke antilopa kože može da ima slične linije kao kauč ili sofa, tapacirana fotelja svetle boje da stvori mnogo prijatniji izgled. Veliki tabure ispred kauča ili sofe umesto klasičnog drvenog stočića je dobar izbor.

Kožni kauč ili sofa često može da izgleda mračno i impozantno u dnevnoj sobi. Ali, ako se pravilno dekorišu mogu da izgledaju toplo i primamljivo. Umetnička slika i stona lampa svetlijih boja osvetljava prostor iznad i pored kauča ili sofe. Dodavanjem ukrasnih jastuka u različitim bojama i materijalima može odmah da se postigne vizuelni efekat. Svetle nijanse ukrasnih jastuka koje su suprotne sa tamnom kožom oživeće prostor, tople nijanse poput crvene, žute i narandžaste stvoriće prijatne vibracije, dok plava, ljubičasta i zelena pružaju mekani, umirujući izgled. Takođe, mogu da se sakriju sve oštre, prave linije kauča ili sofe stavljanjem šarenog mekog prekrivača preko naslona. Odlučite se za meke, luksuzne materijale poput kašmira.

Osim šarenih ukrasnih jastuka, razigrani dezeni mogu da budu i u ostalom delu dnevne sobe. Cvetne zavese na prozorima ili tepih sa animal printom ispod stočića za kafu razigraće prostor. Za zanimljiv izgled dnevne sobe možete da uskladite kauč ili sofu sa dezenom fotelja ili tabureom. Dezeni kao što su cvetovi, tufne, pruge mogu dati kožnom kauču ili sofi mekši, mnogo prijatniji izgled.

 

Pročitano 2552 puta
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci