Artnit

Utorak, 18 April 2017 11:09

Ideje za dizajniranje sive dnevne sobe Istaknut

Siva je neutralna, balansirana boja, mešavina crne i bele boje. Kada se koristi neplanski u uređenju dnevne sobe može da stvori bezličan prostor, ali istovremeno njena prednost je uspešno sakrivanje mrlja nesavršenosti na zidovima ili podu. Zahvaljujući svojoj sposobnosti da donese sofisticiranost i karakter prostoru, stvori mirnu ili živu atmosferu, toplu, kao i hladnu šemu boja, a vrlo se lepo kombinuje sa drugim bojama i uklapa u skoro sve stilove uređenja, siva boja se posebno ističe u dnevnoj sobi.

Postoji mnogo različitih nijansi sive boje, od tamne grafitne, do srebrne ili boje kamena. Svaka nijansa sive boje može da kreira drugačiji izgled, osećaj i stil dnevne sobe. Moderno uređenoj dnevnoj sobi odgovaraju tamnije, hladnije i dramatičnije nijanse sive boje koje su samo na korak od crne, a onoj uređenoj u vintage stilu siva u koju su dodate plava i zelena boja.

Sav sivi dekor u dnevnoj sobi može da bude monoton tako da treba da se dodaju šarene fokalne tačke ili akcenti drugih boja koji menjaju dnevnu sobu iz osnove. Na primer, žuti ukrasni jastuci i žute lale u vazi uneće vedrinu, a plišani tepih donosi vizuelnu udobnost u elegantni životni prostor dnevne sobe.

Kontrasti u sivoj dnevnoj sobi se mogu lako napraviti čak i sa sličnim bojama i oblicima. Nekoliko elemenata nijanse sive boje suprotnoj primarnoj nijansi razigraće prostor. Kombinacija raznih nijansi sive boje sa zanimljivim teksturama stvara sofisticiran izgled dnevne sobe.

Siva dnevna soba može da se stilizuje dezenima tkanina. Geometrijski motivi u crno-beloj kombinaciji biće zanimljivi u modernoj dnevnoj sobi, šare u boji na tepihu i ukrasnim jastucima u klasičnoj, a u Shabby Chic ili rustičnom stilu uređenja cvetni motivi, pruge ili tačke.

Prirodna boja drvenog poda uneće više topline u sivu dnevnu sobu. Takođe, ovaj pod stvara prijatnu atmosferu.

 

Pročitano 3185 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 23 Septembar 2020 10:35

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ideje za dizajniranje sive dnevne sobe