Artnit

Ponedeljak, 06 Mart 2017 12:00

Dekorisanje dnevne sobe sa plavim kaučom ili sofom Istaknut

Plava je hladna boja i može biti umirujuća, udobna, sveža, elegantna, tradicionalna ili moderna. Pošto se uklapa u svaki stil uređenja enterijera doma, plavi kauč ili sofa može da postane centar u dnevnoj sobi, ako se uskladi sa ostalim bojama dekora.

Tamnoplavi kauč ili sofa u dnevnoj sobi sa svetlim zidovima će oživeti prostor ako se na njega stave svetlonarandžasti i žuti ukrasni jastuci. Takođe, i detalji, kao što su stona lampa, vaza, umetnička slika na kojoj su ove boje ili zavesa i draperije u bojama kajsije ili bledog zalaska sunca dodaće meku toplinu u sobu. Staklena činija sa limunovima i pomorandžama na stolu ili umetničke slike sa scenama plavog neba i drvećem u jesen ili pokrivenim listovima pomorandže, crvene i žute boje su zanimljivi vizuelni detalji.

Dodajte više plave boje ako je kauč ili sofa centralna tačka u dnevnoj sobi. Na primer, može da se stavi pokrivač preko fotelje sa šarama u istoj nijansi plave boje. Takođe, tepih, stona lampa ili umetnička slika koja odražava nijanse plave boje kauča ili sofe stvoriće zanimljiv vizuelni efekat.

Za neobičan i vedar izgled dnevne sobe kombinujte plavi kauč ili sofu sa zelenom bojom. Zelene draperije sa plavim šarama, ukrasni zeleni jastuk sa plavim cvetovima i stolnjak na stočiću sa plavim i zelenim šarama stvoriće skladan prostor. Jedna sobna biljka, vaza sa svežim cvećem ili činija sa voćem uneće i prirodnu notu.

Za svež izgled dnevne sobe sa plavim kaučom ili sofom uvek je dobar izbor kombinacija sa neutralnim bojama, kao što su bela, bež, crna, braon ili boja slonovače. Detalji od kristala, hroma, mesinga ili bakra dodaće sjaj ovoj šemi boja.

Prilikom dekorisanja dnevne sobe sa plavim kaučom ili sofom treba uzeti u obzir postojeće boje. Da bi se ujedinio prostor mogu da se ponove neke boje iz sobe. Na primer ako su fotelje zemljane braon boje treba dodati ukrasne jastuke u toj boji na kauč ili sofu. Takođe, zavesa ili tepih mogu da budu sa cvetnim obrascem ili prugama u plavoj boji.

 

Pročitano 3004 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 28 Avgust 2019 11:12

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje dnevne sobe sa plavim kaučom ili sofom